Чергове засідання науково-навчального гуртка «Дипломатія і геополітика»

3 квітня 2023 року

Додаткової актуальності та науково-навчальної значимості роботі гуртка додало введення у навчальний план освітньої компоненти «Основи геополітики та геостратегії». Саме зацікавленість у її опануванні ще раз заохотила гуртківців поставити на порядок денний чергового засідання питання особливостей й впливу на сучасні міжнародні відносини такої геополітичної епохи як Версальсько-Вашингтонська, чи Версальсько-Вашингтонська система міжнародних відносин так званого міжвоєнного періоду світової політики 1918 – 1939 рр.

Геополітичні підсумки Першої світової війни, значення й наслідки рішень Паризької мирної конференції, для чого знадобилось збирати її учасників у Вашингтоні, чи тільки задля змінення назви системи міжнародних відносин? Як змінилось співвідношення сил у світі після Вашингтону, нова геостратегія провідних країн світу, якою була діалектика взаємин зокрема між Великою Британією і США, яке відлуння подій між двома світовими війнами у сьогоднішніх міжнародних відносинах глобалізованного світу?

Ці та чимало інших проблем стали предметом обговорення та зацікавленої, професійної дискусії. Відзначив підготовленість гуртківців до розмови й неабияку фаховість та обізнаність суджень й висновків.

 

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник гуртка

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook