До Міжнародного дня лісів в Ботанічному саду НУБіП України пройшла акція розвішування шпаківень

21 березня 2023 року
     Студенти та викладачі ННІ лісового і садово-паркового господарства в Міжнародний день лісів провели акцію із розвішування шпаківень в ботанічному саду НУБіП України. Таким чином було виражено спільне із світом бачення важливості лісів та солідарність у питаннях їх збереження. В Україні значна площа вкрита лісами (15,9 %) і ці ліси мають важливе значення як місце існування рослин, тварин і грибів, та мають важливе соціальне, екологічне та економічне значення для людей.

     Відзначати Міжнародний день лісів 21 березня було прийнято вперше рішенням 16-ї сесії конференції FAO у 1971 році та закріплено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 2012 році. Цей день в Північній півкулі припадає на день весняного рівнодення і відповідає сприятливим умовам для посадки дерев. Це свято прийнято з метою відзначення та підвищення обізнаності людства про важливість лісів. В цей день, по всьому світу, проводяться заходи різних рівнів, пов'язані з лісами та деревами, такі як посадка дерев, різноманітні симпозіуми, конференції.

    За традицією минулих років, в очікуванні пернатих, розвішуються шпаківні, синичники, гоголятники та інші "пташині будиночки". Цей день є гарним приводом, щоб привернути увагу громадськості до вивчення і збереження птахів, а також поширенню наукових знань про них. Варто зазначити, що встановлення штучних гніздівель є важливим аспектом охорони та приваблення рідкісних червонокнижних видів, про що свідчить досвід зарубіжних орнітологів. Втім, навіть фонові види птахів відіграють важливу роль, поширюючи насіння, знищуючи шкідливих комах або просто радуючи людей своїм щебетанням та яскравим забарвленням.

     Птахи є невідємною частиною лісу, тому сподіваємося що подібні акції сприятимуть вихованню у населення бережного ставлення до природи, до лісі, до лісових мешканців. 

Колектив кафедри лісівництва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook