Студенти-міжнародники зустрілися з інспектором відділу Підсахарської Африки МЗС України Артуром Акоповим

5 березня 2023 року

     

У п’ятницю, 3 березня відбулась зустріч на базі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук з інспектором відділу Підсахарської Африки 5-го територіального департаменту МЗС УкраїниАкоповим Артуром, зі студентами 3-го та 4-го курсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Розпочалася зустріч з привітання завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, доктора політичних наук, професора Шевчука Олександра Володимировича всіх присутніх.

Після чого пан Артур почав свою доповідь зі спогадів про навчання на магістратурі у Чорноморському національному університеті ім. Петра Могили та як його наукові праці, знання іноземних мов та особисті навички допомогли при проходженні (досить таки складного) інтерв’ю на посаду працівника МЗС України. Не менш цікавим була розповідь про пошук посади, етапи підготовки необхідних документів та перший день на посаді інспектором. «Мої уявлення про роботу в МЗС та сам офіс були розвіяні, на першому курсі я думав, що будівля зсередини буде у стилі Ренесансу, при вході мене будуть чекати дивани Челсі та столи з віскі, я не був готовий сидіти усі 8 годин на одному місті та мати постійний потік інформації, у досить таки звичайному кабінеті», - згадує з усмішкою пан Акопов.

     

Також, студенти мали змогу поставити свої питання представнику відділу. Студентки групи МВ-20003б Рябушкіна Олеся та Гаврилюк Юля запитали про те на якому рівні зараз перебуває співробітництво України з Сомалі та які критерії важливі, щоб потрапити працювати до МЗС України. На що пан Артур дав розгорнуту відповідь, та поясним, що відносини між Сомалі та Україною є складними тому, що у Сомалі зараз відбувається громадянська війна і це не дає можливості розвиватися країні, але Україна надсилала гуманітарну допомогу (багаторазове постачання зерна). Також студент групи МВ-20002б Брижицький Ілля поцікавився, які з очікування пана Артура виправдалися, а які ні або спростувалися щодо роботи у відділі Підсахарської Африки 5-го територіального департаменту, на що отримав цікаву відповідь та роз’яснення щодо специфіки роботи відділу. У свою чергу студентка 4-го кусу Орос Богдана поцікавилася чи мав пан Акопов досвід роботи в МЗС до цієї посади.

     

     

Викладачі кафедри також підтримали розмову, зокрема, Білан Сергій Олексійович, професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету, запитав наскільки глибоко потрібно готувати довідку про країни, на що пан Артур пояснив як саме пишуться ці довідки, який об’єм інформації має бути. Усі учасники зустрічі були задоволені відповідями на свої запитання.

Студенти групи МВ-19003б підкреслили, що розмова була надзвичайно для них корисною як для цьогорічних випускників і дала чітке розуміння в необхідності продовжувати своє навчання в магістратурі, окрім того вони також багато цікавого дізналися про внутрішню структуру і принципи роботи департаменту, як то кажуть з перших вуст. Стало зрозумілим на скільки велике значення у наш час відіграє знання мов, особливо східних, а гарні комунікативні навички, дипломатичний етикет, цілеспрямованість відіграють важливу роль у професії дипломата і щиро подякували за розмову Артуру Акопову.

Отож, ця зустріч показала, що діалог професіоналів-практиків зі здобувачами освіти, обмін власним досвідом, практичні поради щодо подальшого працевлашувння, надзвичайно корисні. Саме тому кафедра міжнародних відносин і суспільних наук має надію на подальшу співпрацю з МЗС України та в найближчій перспективі продовжить серію зустрічей із професіоналами-практиками у сфері міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій.

 

 

Юля Гаврилюк, Олеся Рябушкіна,
студентки 3 курсу спеціальності «Міжнародні відносини,
суспільні комунікації та регіональні студії»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook