КРАЇНОЗНАВЧІ СТУДІЇ ПРО РУМУНІЮ

20 лютого 2023, 10:10

20.02.2023 р. доцентом кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Якушко К.Г. було проведено виховний захід « Країнознавчі студії про Румунію» на факультеті землевпорядкування з групами 2201 ЗЕВ, 2202 ЗЕВ та 2203 ЗЕВ. Румунія розглядалася як країна, що надала прихисток від воєнних загроз багатьом українцям у цілому та представникам студентства факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів та природокористування зокрема та як країна великих природніх багатств, історії, культури й географічний об’єкт для дослідження геодезистами.

Першокурсники зацікавилися географічними, топографічними, культурними, політичними особливостями країни, дізналися про безпосередні враження перебування у цій чудовій країні, привабливій для туристів з неозорими просторами, гірськими пейзажами, виходом до моря тощо так само, як початківці у вивченні професійної іноземної мови ознайомилися із психологічними особливостями навчання в українському виші та румунській школі, перебуваючи закордоном.

 

 Окрім загального культурного розвитку на занятті з англійської мови за професійним спрямуванням, викладачка надала поради до організації публічного виступу та скоригували недоробки в оформленні презентації на кшталт замінити позиції «Links to the sources» на«References», « Dictionary» на «Vocabulary(key words)», активізувати увагу слухачів через перевірку засвоєного у «Questions to audience» та групувати поблоково текст слайда, використовуючи фігури Smart Art, не читати кожне слово слайду, а представляти наявну інформацію узагальнено, синонімічно з акцентом на деталях певного пункту тощо.

  

 Вважаємо виховний захід «Країнознавчі студії про Румунію» важливим елементом адаптації першокурсників технічних та агробіологічних спеціальностей до входження в іншомовне професійне середовище із залученням ситуацій реального життя.

В. Кизима

студентка гр. ЗЕВ 2201

К. Якушко

доцентка кафедри англійської мови для технічних

та агробіологічних спеціальностей

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook