Кафедра управління земельними ресурсами

Освітня діяльність

    Найвизначальнішим критерієм підвищення конкурентоспроможності кафедри є підвищення рівня якості навчального процесу, розширення можливостей доступу до освітянських послуг та системне удосконалення переліку дисциплін, викладання яких забезпечує науково-педагогічний персонал кафедри

 

   Наразі кафедра забезпечує викладання профілюючих дисциплін і за ОС «Бакалавр», і за ОС «Магістр», є випусковою кафедрою. До переліку передбаченого навчальним планом підготовки фахівців за ОС «Бакалавр» входять такі дисципліни, як: «Управління земельними ресурсами»; «Раціональне використання та охорона земель»; «Технології відтворення продуктивності земель»; «Фотограмметрія та дистанційне зондування»; «Геодезичні роботи при землеустрої». До перелікупередбаченого навчальним планом підготовки фахівців за ОС «Магістр» входять такі дисципліни, як: «Управління землекористуванням і девелопмент нерухомості»; «Робоче проектування»; «Формування агроландшафтів»; «Оцінка і прогноз якості земель»; «Моніторинг землекористування»; Нормування в топографо-геодезичній діяльності та землеустрої»; «Інституційне забезпечення розвитку кадастрів нерухомості»; «Формування обмежень та обтяжень у землекористуванні»; «Контроль за використанням земель».

 

   Кафедра значну увагу приділяє електронним засобам навчання, мультимедійним технологіям, позаяк електронні презентації стимулюють інтерес студентів, активізують їх увагу до засвоєння навчального матеріалу. Повноцінність подачі наявного переліку дисциплін в нинішніх умовах забезпечується в онлайн (лекційні заняття) та офлайн (лабораторні та практичні заняття) форматах. Для цього науково-педагогічний персонал використовує різні платформи, такі як: CiscoWebex, Zoom, YouTube, та інші. Системно ведеться оновлення електронного освітнього середовища університету електронними навчальними курсами (ЕНК) для кожної навчальної дисципліни, зокрема. У продовж 2021-2022 навчального року проведена атестація п’яти ЕНК дисциплін які викладаються на кафедрі. В умовах військового стану обраний курс у навчанні на рівні університету набув пріоритетного значення.
   За різними дисциплінами передбачені різні вимоги, тому на кафедрі крім лекційних і лабораторно-практичних занять, розробляються курсові проекти з профілюючих дисциплін.  Передбачена також навчальна практика з дисциплін «Фотограмметрія та дистанційне зондування»; «Геодезичні роботи при землеустрої» за ОС «Бакалавр» та виробнича практика для студентів, які здобувають ОС «Магістр». Результатом навчального процесу для студентів ОС «Бакалавр» є державна атестаціяшляхом складання державного іспиту, а для студентів ОС «Магістр»- захист виконаної магістерської роботи.

 

   Науково-педагогічними працівниками кафедри щорічно оновлюється методичне забезпечення дисциплін закріплених за кафедрою. Йдеться про оновлення робочих програм, навчальних посібників, практикумів, методичних рекомендацій, що дозволяє студентам краще опановувати обраний ними фах.
  Значна увага приділяється організації самостійної роботи студента, систематично проводяться консультації для студентів за визначеним графіком.

   На кафедрі функціонує дві навчальні лабораторії, які організаційно забезпечують навчальний процес.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook