Економічний факультет організовано розпочав весняний семестр 2022-2023 навчального року

13 лютого 2023 року
  З 6 лютого 2023 року на економічному факультеті розпочався другий навчальний семестр в дистанційному форматі. Викладачі факультету приступили до навчального процесу, дотримуючись його графіку, згідно розкладу, за завчасно створеними онлайн-посиланнями, ознайомлені з Тимчасовим порядком дій учасників освітнього процесу щодо організації навчальних занять у разі виникнення перебоїв у електропостачанні та інших надзвичайних ситуацій у місті Києві.

  8 лютого на четвертій парі доцент кафедри фінансів Зоя Тітенко прочитала лекцію з дисципліни «Податкова система» для студентів 2-го курсу 3 і 4 груп спеціальності «Облік і оподаткування» на тему «Економічна суть податків».


  Асистент кафедри фінансів Максим Клименко на сьомій парі розглядав на практичному занятті з дисципліни «Публічні закупівлі» тему з організації закупівельної діяльності зі студентами магістрами 1-го року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

  Доцент кафедри фінансів Аліна Буряк провела практичне заняття з дисципліни «Фінансово інноваційний менеджмент» для магістрів ННІ неперервної освіти і туризму освітньої програми «Управління інноваційною діяльністю»,   на якому студенти активно дискутували і вирішували проблемні задачі.

  8 та 9 лютого доцентом кафедри фінансів Ларисою Олійник було проведено лекцію на тему «Фінансова санація підприємства, її економічний зміст та порядок проведення» і практичні заняття з дисципліни «Управління фінансовою санацією підприємства» для студентів магістрів 1-го року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та лекції з дисципліни «Публічні фінанси» і «Місцеві фінанси» на тему «Сутність, складові та засади організації місцевих фінансів» для студентів 2 курсу 5-ї групи і 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

  Усі заняття проводяться з використанням ресурсів Webex, Zoom, Google Meet та електронних навчальних курсів університетського порталу Elearn на яких розміщено лекційні матеріали, практичні та самостійні роботи, методичні, відео та інші додаткові матеріали.

   

    Віталій Нагорний, доцент кафедри економіки, розпочав семестр з викладання  лекційного  матеріалу для студентів економічного факультету: 6 лютого  на 2-й  парі для студентів  1 курсу  освітніх  програм "Корпоративні фінанси" і "Фінанси і кредит" лекцію з дисципліни "Лідерство та управління кар’єрою" на тему "Лідерство та ефективне управління".

 

  7 лютого  на 5-й  парі для студентів  2-го  курсу 1-й групі спеціальності  Економіка  – лекцію з дисципліни "Соціальна відповідальність бізнесу" на тему "Соціальна відповідальність як чинник стійкого розвитку". 

  Зі студентами  4-го економічного факультету розпочала працювати к.е.н., доцент кафедри економіки Наталія Суліма 

  

  Старший викладач кафедри економіки Лариса Коваленко розпочала семестр з проведення практичних заняттях в студентських групах економічного факультету з дисципліни «Лідерство і управління кар’єрою». 

  Студенти з зацікавленістю досліджують власні цінності і власну місію. 

  Викладачі кафедри економіки проводять заняття на інших факультетах нашого університету. Так доцент кафедри Олена Чередніченко розпочала знайомити студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з основними  економічними поняття і показниками. 

 

  Доцент кафедри економіки Олександр Балан розпочав свої заняття з дисципліни «Економіка, підприємництво та менеджмент» (блок – Підпрємництво) на агробіологічному факультеті. 

 

  Доцент кафедри економіки Тетяна Гуцул продовжує викладати «Економіку та організацію біотехнічних виробництв» (блок Економіка) для студентів 4-го курсу спеціальності 162 -   Біотехнології та біоінженерія. 

 

  Асистент кафедри економіки Анна Якимовська познайомила студентів маркетологів з  дисципліною "Економіка підприємства".  

  Зі студентами спеціальності Міжнародна економіка продовжує вивчення курсу "Економікс". 

 

  До занять у дистанційному форматі приступили студенти економічного факультету різних освітніх програм освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» денної та заочної форм навчання, зокрема й освітньої програми «Облік і аудит» зі спеціальності «Облік і оподаткування». На минулому тижні відбулось засідання кафедри обліку та оподаткування, старостат і зустрічі кураторів з студентськими групами, де всі мали змогу ознайомитися з наказами щодо організації освітнього процесу в новому семестрі, зокрема, наказом «Про алгоритм дій учасників освітнього процесу для організованого 2 семестру 2022/2023 н.р.».     

  Передбачено, що для студентів на дистанційному навчанні заняття за розкладом відбуваються у онлайн-форматі з використанням Webex, Zoom, Google Meet, практичні завдання, завдання до семінарських занять, проміжні контролі та самостійна робота організовуються через засоби електронних навчальних курсів на порталі Elearn, «хмарні» технології Google.

  За результатами моніторингу відвідування, проведеного навчальним відділом спільно з деканатом економічного факультету, явка студентів на заняття склала в середньому 85 відсотків, незважаючи на нестабільність електропостачання у різних регіонах України.

  Студентами заочної форми навчання 5-го курсу ОП «Облік і аудит» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» складено атестаційний екзамен. Розпочав роботу екзаменаційної комісії декан економічного факультету Анатолій Діброва, оголосивши наказ ректора Станіслава Ніколаєнка про склад екзаменаційної комісії та побажавши студентам успішної здачі іспиту. 

 Заступник декана економічного факультету Михайло Маршалок приєднався до вітальних слів, ознайомив студентів із регламентом проведення іспиту та обмеженням у часі 180 хвилинами. 

  Голова комісії д.е.н., професор Надія Давиденко та комісія у складі: д.е.н., професора Інни Лазаришина, к.е.н., доцента Володимира Литвиненка, к.е.н., доцента Оксани Ганяйло перевірили завдання, залишивши в особистих кабінетах студентів коментарі щодо якості виконаних завдань. Всі студенти успішно виконали кваліфікаційні завдання і отримали позитивні оцінки, які підтверджують отримані ними у НУБіП України фахові знання з фінансового та управлінського обліку, обліку і звітності в оподаткуванні, аудиту, аналізу господарської діяльності, фінансів, податкової системи. 

  Освіта під час війни не обмежується лише навчанням. Студенти потребують різноманітних освітніх можливостей, що включають в себе також соціальну й емоційну підтримку. Загалом, війна має значний негативний вплив на освіту, проте з відповідними зусиллями та підтримкою можна зменшити ці наслідки та допомогти випускникам у майбутньому.

  Бажаємо студентам ґрунтовних знань та успішних оцінок, викладачам – натхнення та завзяття, всім нам – мирного неба над головою та якнайшвидшої перемоги! 

 

Леся Воляк, 

заступник декана економічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook