Засідання проектної групи по розробці і супроводу ОНП 203 «Садівництво та виноградарство»

8 лютого 2023, 12:35

8 лютого 2023 року від головуванням гаранта ОНП 203 «Садівництво та виноградарство» Людмили Шевчук, відбулось засідання проєктної групи по розробці і супроводу ОНП.

Слухали: інформацію Гаранта ОНП 203 «Садівництво та виноградарство» Людмилу Шевчук, щодо заміни в навчальному плані підготовки фахівців 2023 р. вступу, третього освітньо-наукового рівня вищої освіти галузі знань 20 «Аграрні науки», спеціальність 203 «Садівництво та виноградарство» обов’язкової дисципліни «Комп’ютерна обробка інформації» на дисципліну «Інноваційні технології в овочівництві». Гарант зосередила увагу на необхідності проведення вищевказаних змін, постільки, комп’ютерна обробка даних аспірантам викладається у дисциплінах «Організація проведення наукових досліджень» та «Математичне моделювання та планування експерименту». Вона також зазначила, що підготовка фахівців зі спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» ведеться за стандартом вищої освіти, затвердженим Наказом Міністерства освіти і науки України №1481 від 30.12.21, де об’єктом вивчення та діяльності, окрім плодових культур та винограду є овочеві. Включення до навчального плану дисципліни «Інноваційні технології в овочівництві» допоможе аспірантам і пошукачам оволодіти та засвоїти основні принципи і методи досліджень в овочівництві, а також застосувати їх при закладанні дослідів та веденні наукової роботи.

 

Ухвалили: замінити у навчальному плані підготовки фахівців 2023 р. вступу, третього освітньо-наукового рівня вищої освіти, галузі знань 20 «Аграрні науки», спеціальність 203 «Садівництво та виноградарство» дисципліну «Комп’ютерна обробка інформації» на дисципліну «Інноваційні технології в овочівництві».

Олександр ГАВРИЛЮК
секретар засідання, член проєктної групи
асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook