«КОЛОС» зібрав випускників

15 грудня 2014 року

     Мабуть, кожен студент чи працівник Національного університету біоресурсів і природокористування України чув, як потужно співає народний ансамбль пісні і танцю «Колос». Та минулої суботи «Колос» звучав у кілька разів потужніше: хоч і не зовсім велика, але гостинна аудиторія № 69 навчального корпусу № 1 приймала тих, хто, навчаючись у сільськогосподарській академії, аграрному університеті чи вже в університеті біоресурсів і природокористування, був учасником цього славетного ансамблю.

До Колоса приєднались колишні його соловейки

     Не знаю, чи є ще в котромусь з університетів України творчий колектив, який щорічно традиційно збирається у стінах навчального закладу, де пройшла молодість, тільки тому, що ця молодість асоціюється саме із заняттям творчістю. А от з уст не одного з випускників «Колос» звучали слова: «На зустрічі випускників групи, де навчався, був один раз за всі роки, а зустрічі з «Колосом» не пропускаю — соромно було б».


 У залі випускники

Співають першокурсники

     «Колосисти», котрі зібрались на зустріч, щиро і проникливо говорили, здавалось би, пафосні слова: «Колос» — свята для мене справа», «Колос» — це символ молодості», «Горджусь, що співав у «Колосі», це щастя — займатися у ньому», «Не кидайте ансамбль, не пропускайте жодного заняття — шкодуватимете!», «Колос» — наша доля».
     І не повірити цьому неможливо. На зустрічі були присутні не просто сім’ї, а сім’ї-випускники, чиї батьки теж зустрілися і побралися, займаючись у «Колосі», сім’ї-випускники, діти яких і зараз співають у «Колосі». А ще дуже приємно, що на зустріч із друзями, молодістю і піснею випускники приїхали не лише з України, а й з Німеччини.


 Співають всі

     Цьогорічне зібрання, звичайно, було присвячено пам’яті довголітнього художнього керівника народного ансамблю пісні і танцю «Колос» Станіслава Андрійовича Семеновського. Його ім’я зараз носить художній колектив. Скільки теплих і добрих слів подарували «колосята» улюбленому керівникові, згадуючи, що з ним співали навіть ті, хто і не думав, що вміє співати, що він навчив розуміти і показувати, як народне мистецтво творить дива, як пісня підтримує дух України, і як творчістю можна «латати дірки в аурі». Чи не кожному знову хотілось почути його незвичайну похвалу: «Бісові діти!». Це приємно вразило присутню у залі доньку Станіслава Андрійовича.

Пісня у виконанні солісток-випускниць

     Але це була не просто зустріч випускників. Нинішній склад народного ансамблю пісні і танцю «Колос» підготував для старших товаришів насичену концертну програму. Співали і танцювали нинішні студенти так, що випускники не могли всидіти на місці і приєднувалися. Зрозуміло, ніхто з них не забув ні свою партію, ні свого місця в колективі.

Цьогорічні випускники

     Ще кілька щемливих хвилин свята було присвячено нинішнім випускникам «Колоса» — їх цьогоріч одинадцять: Олександр Дахно, Костянтин Лазарюк, Сергій Деркач, Вадим Никонець, Євген Коваленко, Сергій Горбаченко, Ярослав Розумовський, Володимир Вегеба, Вадим Ганненко, Анастасія Гордієнко та Ольга Криворот, яка, до речі, стала учасницею студії при Національному заслуженому академічному українському народному хорі України ім. Григорія Верьовки. А це чимала честь нашому колективу і його керівникам. Ними сьогодні є старші викладачі кафедри культурології Володимир Якимчук і Валерій Музальов. Це справжні фахівці-наставники, яким вдається залучати талановиту молодь в колектив, втримувати її і допомагати у життєвих справах.
     А ще хочеться висловити велику вдячність випускникам-«колосистам» Олександру Колесніченку, котрий у нелегкий час, коли багатьом у нашій країні не до мистецтва, став першим спонсором «Колоса» і допоміг студентам взяти участь у Міжнародному фестивалі «Барви осені» (а вони стали лауреатами 1-ї премії!), і Сергію Гречаному, котрого у «Колосі» називають генеральним старостою, бо вже 23 роки він незмінно він підтримує традиції і допомагає збирати друзів.

Гопад від нинішніх випускників

     Багато ще можна писати і говорити про почуте і побачене цього дня, але основним повинно залишитися одне: дай нам, Боже, кожному щастя такого спілкування, дай миру нашій державі, дай українцям духу, який плекає «Колос». Його випускники — Громадяни, Патріоти, Люди.

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook