Для студента факультету ветеринарної медицини зарезервовано місце для участі у Літній школі UNA EUROPA VPH 2023 (м. Болонья, Італія) у червні 2023 року

17 січня 2023 року
 

Навчання студентів через участь у міжнародних школах продовжується


Попри складний час ми продовжуємо рухатись вперед та сприяти забезпеченню міжнародної співпраці в рамках євроатлантичної інтеграції. Так, в результаті плідного діалогу представників Держпродспоживслужби та Сектору оцінки ризиків з європейськими колегами щодо підвищення обізнаності серед молоді з оцінки ризиків і розвитку такої діяльності в Україні, було зарезервовано одне місце для студента факультету ветеринарної медицини ВУЗів України для участі у Літній школі UNA EUROPA VPH 2023 (м. Болонья, Італія) у червні 2023 року.
Студентка 5 курсу Давиденко Альона та студентка 6 курсу Калініченко Маргарита факультету ветеринарної медицини ОПП «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» підготували і направили для участі у відборі мотиваційні листи та своє резюме.
Дана програма буде проведена під егідою напряму UNA Europa «Єдине здоров'я» (https://www.una-europa.eu/focus-areas/one-health) на кафедрі ветеринарної медицини Болонського університету (UNIBO) з 26 по 30 червня 2023 року, в якій візьмуть участь студенти 20 європейських та асоційованих країн.
Мета даної програми як експериментального навчання полягає в тому, щоб усунути межі між класною кімнатою та реальним робочим середовищем, створивши постійну, багатовимірну екосистему навчання, у якій студенти будуть аналізувати свій практичний досвід (https://www.bu.edu/ctl/guides/experiential-learning/), що дасть можливість консолідувати свої компетенції та отримати міждисциплінарні навички, які можна передавати, демонструючи свою здатність керувати складними непередбачуваними ситуаціями, зокрема, коли інформація є неповною.
Студенти отримають низку навичок у контексті «від ферми до столу», пов’язуючи реальний досвід роботи на підприємствах з виробництва продуктів харчування. Програма літньої школи включає відвідування молочно-м’ясної ферми UNIBO, практичну роботу з моніторингу, нагляду, оцінки ризику та інтерпретації результатів тестів, відвідування комерційної фабрики прошутто крудо та підприємства з переробки яловичини, відвідування бойні UNIBO тощо. Щоб доповнити відвідування закладів з виробництва продуктів харчування на місці, в програмі передбачено використання симуляторів віртуальної бійні, щоб познайомити студентів з додатковими автентичними реальними сценаріями. Для кожної діяльності на місці студенти отримають ситуаційні завдання для виконання в групах або індивідуально.
 
Наприкінці Літньої школи студенти зможуть:
 (1) спостерігати за робочим середовищем і визначати пріоритети збору даних;
 (2) виконувати оцінку ризику на основі зібраних даних;
 (3) аналізувати та синтезувати відповідні концепції та інформацію;
 (4) робити пропозиції щодо покращення процесу;
 (5) повідомити результати різноманітній аудиторії.
 
До участі в програмі навчання запрошуються студенти 5-6 курсу факультету ветеринарної медицини, які мають українське громадянство та володіють англійською мовою не нижче В2 рівня, та їх наукові керівники, які будуть курувати даний процес та подальшу безпосередню комунікацію з представниками Болонського університету.
 
Витрати на проживання студента забезпечується приймаючою стороною, окрім оформлення страхування для перебування за кордоном та транспортних витрат до Болонії та назад.
Участь у Літній Школі безкоштовна і розглядається як один тиждень додаткового навчання.
 
Студентам, які візьмуть участь в ініціативі, буде запропоновано:
 
• Підготувати коротке повідомлення (за допомогою ) про цілі та заходи Літньої школи та, повернувшись, представити його іншим студентам у своїх навчальних закладах.
• Підготувати тези про Літню школу для подання на конференцію VetEd 2024 (https://vetedsymposium.org/) (1-й тиждень липня 2024).
• Презентувати свої висновки на пленарному засіданні, на яке будуть запрошені зовнішні зацікавлені сторони та представники галузі (30 червня 2023 р.).
 
Інструкції для наукових керівників:
 
• Обрати студента для участі в Літній школі відповідно до вимог, зазначених вище та надіслати заповнене резюме студента із мотиваційним листом щодо участі в програмі навчання до 17 січня 2023 р.
• Науковий керівник разом зі студентом зобов’язуються організувати семінар у відповідному навчальному закладі для поширення результатів Літньої школи на початку навчального року 2023/2024.
• Наукових керівників запрошують взяти участь особисто або онлайн у безкоштовному семінарі «Using Flipped Classrooms to Enhance Student Learning» під керівництвом професора Сари Бейлі у вівторок, 27 червня 2023 р., 14.00–16.30 за центральноєвропейським часом.
Бажаємо успіхів Альоні й Маргариті у відборі на участь у Літній школі UNA EUROPA VPH 2023 (м. Болонья, Італія) у червні 2023 року!
 

Професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька Якубчак О.М. 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook