Студентка факультету ветеринарної медицини НУБіП України Валерія Тьопла успішно проходить навчання в університеті Ллейди

9 січня 2023 року
ФВМ НУБіП України
  Цього навчального року троє студентів факультету ветеринарної медицини, за сприяння керівництва університету і за результатами конкурсного відбору, отримали можливість навчатись за програмою Erasmus+ в університеті Ллейди (Іспанія). Однією з фіналісток стала Валерія Тьопла, студентка 6 курсу англомовної групи підготовки.

  У ході перших місяців навчання в університеті Ллейди основна увага була присвячена питанням відтворення тварин, де спочатку вивчались анатомо-фізіологічні особливості розмноження і сучасні методи запліднення продуктивних тварин. На практичних зайняттях розглядалась будова сечостатевої системи, а також особливості генетичних і молекулярних досліджень, де вивчались питання спадкової регуляції продуктивних ознак, що дозволяють змінювати генетичну структуру тваринних популяцій. Все це досить легко вдавалось опановувати Валерії Тьоплій, оскільки ці тематики не були новими, адже вивчались у відповідності до програми підготовки на факультеті ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України, де у ході практичних занять студенти мали змогу проводили аспірацію яйцеклітин з яєчників корів та свиней з подальшим мануальним введенням сперматозоїдів під мікроскопом.

 

  Окрім навчання, Валерія почала активно займатись волонтерською діяльністю в Іспанії і була однією з перших, хто організував збір коштів, медикаментів і одягу серед містян Ллейди. Вона долучилась до організації і проведення ярмарків, мітингів і зустрічей з іспанськими студентами, де пояснювала їм ситуацію в Україні, і чому важливо підтримувати Україну.

 

  Усвідомлюючи власне бажання розвиватись у сфері інфекційної патології та громадського здоров’я, Валерія Тьопла наполегливо працює не лише над навчальною програмою, але і робить перші кроки у науковій роботі в університеті Ллейди, а саме, спільно з доктором ветеринарних наук, доцентом Ромі Пена Субіра, порівнює молекулярні і серологічні методи діагностики Leishmania infantum.

  На думку нашої студентки, отриманий нею у ході навчання досвід буде надзвичайно важливим під час її подальшої роботи в Україні: «Існує гарний вислів «Важкі часи народжують сильних людей». Покоління українців зараз переживає ті безповоротні й болючі зміни, які, в кінці кінців, закінчаться нашою Перемогою. Треба пам’ятати, що після кожного падіння завжди наступає злет. Тому завдання для нас зараз – це стати сильними, не загубити своє призначення й мотивацію, розвиватись далі заради щасливого майбутнього та відбудови нашої України.» «Я впевнена, – каже Валерія Тьопла, – що моя наукова робота принесе користь, адже я переймаю досвід у найкращих у цій сфері, а українські лікарі ветеринарної медицини будуть готові боротись із таким небезпечним захворюванням, як лейшманіоз. Навчання за кордоном зараз це не тільки про знання, а й про те, щоб поширювати українське й відкривати світу Україну, показувати, що українські фахівці й молодь можуть багато що дати всесвітній науці».

  Сподіваємося і на подальшу плідну співпрацю з колегами з університету Ллейди!

Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини
Марина Галат,
керівник міжнародних програм факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook