Завершується рік, але не співпраця з компанією SoftServe

30 грудня 2022 року

     Зазвичай перед новим роком підбивають підсумки. Тож, не порушуймо традицію і підведемо підсумки співпраці нашого факультету з провідною ІТ-компанією SoftServe (nubip.edu.ua/node/116778).
Всього рік співпраці, а скільки всього зроблено.
Перші місяці війни – старт нашої взаємодії. Це було так потрібно студентам – відчути підтримку ІТ-фахівців та впевнитись, що вітчизняний ІТ-бізнес готовий до будь-яких викликів.
     Спершу були гостьові лекції в рамках вивчення дисципліни «Групова динаміка і комунікації» (викладач: професор кафедри інформаційних систем і технологій, Олена Кузьмінська) від ментора IT Academy SoftServe Євгенія Удовиченка (https://nubip.edu.ua/node/106954, https://nubip.edu.ua/node/108322) та, керівниці Центру розвитку талантів компанії SoftServe Ксенії Квятковської (https://nubip.edu.ua/node/105641).

Онлайн спілкування збільшували зацікавленість наших студентів, яку по максимуму підтримували фахівці IT Academy SoftServe. Запрошення на стажування (https://nubip.edu.ua/node/106876), дали можливість студентам навіть в умовах війни прокачати навички, зануритись в реальні бізнес-процеси і почати працювати в ІТ.

А чого варте відзначення перших проєктних робіт першокурсників?! Одержати визнання результатів командної роботи від ITA маркетолога SoftServe Романа Куриленка та невеличні призи від компанії – це було справжня подія серед студентів І курсу, що навчаються за освітньою програмою «Інженерія програмного забезпечення» (https://nubip.edu.ua/node/110372).

Далі більше – очне навчання дозволило з онлайн перейти до живого спілкування. У жовтні 2022 року 30 студентів нашого факультету гостинно прийняли в київському офісі компанії (https://nubip.edu.ua/node/116778), де Роман Куриленко відповів на всі питання та окреслив перспективи професійного становлення ІТ-фахівців.

А незабаром ті, хто пройшов відбір, мали змогу прокачати власні soft skills на тренінгу в компанії та одержати персональну консультацію з рекрутерами SoftServe.

Проте й онлайн навчання та тренінги «працюють» non stop. Так, студенти й викладачі мали можливість (й, звісно, скористались нею) долучитись до онлайн проєкту IT Tools та упродовж трьох тижнів обговорити методології розробки та ролі в IT-командах; розібратись що таке Trello, Jira, Notion та з чим їх «їдять»; створити проєкти в GitHub та прокачати навички групової роботи.

Звісно, такий досвід був дуже корисним для учасників тренінгів. Але й не лише для них – сертифікат для викладача це підтвердження від ІТ компанії професіоналізму та компетентності. Тож і в наступному році наші студенти при вивченні дисципліни «Групова динаміка і комунікації» зможуть якісно попрацювати в командах над навчальними проєктами, використовуючи для цього сучасні методи та інструменти.

Але наша співпраця не обмежується окремими активностями, ми за системний підхід і офіційне підтвердження серйозності наших намірів.
Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова та професор кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська були запрошені в київський офіс компанії для обговорення шляхів співпраці університетів та ІТ бізнесу.


Ефективність співпраці визнано керівництвом нашого університету – подяку DC Director (Kyiv) Компанії SoftServe Олені Лебедєвій від ректора НУБіП України академіка Станіслава Ніколаєнка вручила під час зустрічі Олена Глазунова, декан факультету інформаційних технологій.


А підписання договору про співпрацю факультету інформаційних технологій з ІТ компанією SoftServe є основою для проведення спільних наукових та інноваційних проєктів у галузі інформаційних технологій, програмного забезпечення та освітньої діяльності, а також запровадження дуальної освіти.

Висловлюємо щиру подяку представникам компанії SoftServe за співпрацю! Далі буде! І все буде Україна!


Олена Кузьмінська,
професор кафедри інформаційних систем і технологій

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook