Поглиблюємо співпрацю з агропромисловим холдингом «Астарта»

3 січня 2023 року
   Напередодні Нового 2023 року на факультеті аграрного менеджменту відбулась зустріч з представниками компанії «Астарта». Компанія має в своїй структурі виробництво продукції рослинництва і тваринництва, потужні напрями виробництва цукру та біоенергетики.

   Незважаючи на воєнний час, потреба у фахівцях в компанії залишається, і підтвердженням цьому є візит начальника відділу професійного розвитку компанії «Астарта» Андрія Балашова, менеджера з регіонального розвитку HR функцій Світлани Павленко (яка, до речі, є випускницею 2007 року факультету аграрного менеджменту) та провідного фахівця з підбору та адаптації персоналу Аліни Мартинюк. Зі слів Андрія Балашова, на сьогодні є потреба не лише у кадрах, а й у безперервному розвитку компанії через співпрацю з університетами. Представники аграрного бізнесу на сьогодні зацікавлені у фахівцях з менеджменту, маркетингу, агрономії, захисту рослин, інженерії та енергетики.
   Зі сторони факультету аграрного менеджменту у зустрічі взяли участь: декан факультету Анатолій Остапчук, заступник декана Лариса Карпенко та гарант ОП «Адміністративний менеджмент» Олена Ковтун, координатор співпраці з проєктом «Агрокебети».
   Анатолій Остапчук розповів гостям про спеціальності та освітні програми, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти на факультеті аграрного менеджменту. В процесі діалогу бізнесу та адміністрації факультету аграрного менеджменту обговорювались питання щодо наповнення програм навчання сучасним змістом, готовності студентів проходження виробничої практики в різних регіонах країни та актуальності саме довготривалого практичного навчання протягом виробничого сезону на підприємстві під керівництвом ментора. 
   Представників компанії зацікавила можлива співпраця в рамках проєкту «Агрокебети», тому що випускники саме цього проєкту володіють інтегрованими знаннями як економіко-управлінського спрямування, так і особливостями та сучасними технологіями сільськогосподарського виробництва. 
   Під час зустрічі були також обговорені майбутні напрямки співпраці як у науковому, так і в навчальному спрямуванні.
Довідково (джерело – сайт компанії «Астарта»):
   Астарта — публічна європейська компанія, вертикально інтегрований агропромисловий холдинг в Україні, яка веде соціально-відповідальний бізнес і виробляє продовольчі товари з орієнтацією на глобальні ринки.
   Компанія заснована у березні 1993 року Віктором Іванчиком.
   З 2006 року акції Astarta Holding N.V. розміщені на Варшавській фондовій біржі. У жовтні 2022 року компанія завершила процес транскордонної міграції і продовжила розміщення акцій на Варшавській фондовій біржі як Astarta Holding PLC (тікер AST). Astarta Holding PLC – холдингова компанія, до складу якої входить вертикально-інтегрований агропромхолдинг Астарта-Київ.
   Основні напрями діяльність агропромхолдингу:
  • рослинництво: 220 000 га земель с.-г. призначення в управлінні;
  • виробництво цукру: виробник цукру №1 в Україні. 250 000 – 500 000 тонн річне виробництво цукру;
  • тваринництво: виробник індустріального молока №1 в Україні. 100 000 тонн річне виробництво молока. Загальне поголів’я складає 22 тис. голів;
  • переробка сої: №2 по переробці сої в Україні, загальна річна потужність з переробки складає 230 тис. тонн;
  • біоенергетика: потужність біогазового комплексу складає 150 тис. м³ біогазу в день.
 
Лариса Карпенко, 
заступник декана факультету 
аграрного менеджменту 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook