Викладачі кафедри іноземної філології і перекладу взяли участь у міжнародному круглому столі «Modern Challengers in Translator and Interpreter Training»

1 січня 2023 року
  Проблеми з екстреними та аварійними відключеннями електропостачання та інтернету не стали на заваді участі викладачів кафедри іноземної філології і перекладу у міжнародному круглому столі «Modern Challengers in Translator and Interpreter Training».

  Організаторами круглого столу з актуальної тематики перекладацької діяльності були українські й словацькі науковці. З великою зацікаленістю учасники заходу прослухали доповіді Леоніда Черноватого (Національний університет імені Каразіна, Харків, Україна) про розвиток критичного підходу студентів до вирішення термінологічних проблем у навчанні онлайн-перекладу, Мартіна Джовчоша (Університет імені Матея Беля в Банській Бистриці, Словаччина) щодо можливостей використання інструментів для оцінки прогресу перекладача, Сони Ходакової (Університет імені Костянтина Філософа в Нітрі, Словаччина) про порівняння стабільних і динамічних характеристик у підготовці майбутніх перекладачів та інших науковців.

  Усі доповіді були актуальними, цікавими й супроводжувались детальним обговоренням питань, які вони висвітлювали. Учасники, які представляли НУБіП УкраїниСвітлана Амеліна, Анна Монашненко, Валентина Стрілець – відзначили корисний досвід таких заходів для обміну думками й досвідом щодо підготовки перекладачів із зарубіжними колегами.

 


Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook