Цифрова освіта у природничих університетах: потужна співпраця закладів вищої освіти України та Польщі

26 грудня 2022 року

     В умовах військової агресії росії надзвичайно важливою є підтримка України загалом і української освіти зокрема. Але для нас важлива не лише підтримка, але й створення умов для розвитку. Саме таке бачення, плани й результати вже майже десятилітньої співпраці факультету Інформаційних технологій НУБіП України та Вроцлавського природничого університету.
     Цього року, відповідно до наказу ректора НУБіП України, команда науково-педагогічних працівників у складі Олени Глазунової, декана факультету інформаційних технологій, її заступниці, Валентини Корольчук, та Олени Кузьмінської, професора кафедри інформаційних систем і технологій, долучились до роботи VIIІ Міжнародну науково-практичну конференцію "Цифрова освіта в природничих університетах", яка цього року проводилась 24-25 листопада у м. Вроцлав (http://deeu.upwr.edu.pl/en/index.html ).


 

     Оскільки ця конференція була започаткована в рамках співпраці наших університетів, представниці факультету інформаційних технологій брали активну участь як в організації цього заходу, так і в його проведенні.

      Так, Олена Глазунова виступила з вітальним словом від ректора нашого університету, окреслила напрями цифровізації та рішення, завдяки яким НУБіП України тримає високу якість надання освітніх послуг навіть в умовах війни.

 

     Оскільки учасниками конференції були переважно науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти Польщі і України, модерація секцій була двомовною: зі сторони України цю роль взяли на себе Олена Глазунова та Олена Кузьмінська.

      Також Олена Кузьмінська та Валентина Корольчук представили на конференції результати спільного дослідження щодо застосування різних технологій інтеграції освітніх ресурсів і сервісів в умовах дистанційного навчання в НУБіП України.

      Цей виступ викликав жваву дискусію, оскільки ми пропонуємо для наших студентів максимальну гнучкість, адаптивність та свободу вибору, хоча «очікувалось», що під час війни слід мінімізувати вимоги і ресурси.

Олена Кузьмінська, професор кафедри інформаційних систем і технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook