Програма Erasmus+ дає купу можливостей для студента. Cтудентка факультету конструювання та дизайну поділилась враженнями після участі у програмі ERASMUS+

7 грудня 2022 року

 

     Мене звати Некрашевич Альона, Я студентка 3 курсу на факультеті Конструювання та дизайну на спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», минуло госеместру мені пощастило потрапити на програму обміну студентами Erasmus+.


     Як я потрапила на цю програму ? Це було досить не складно. У нас в групі оголосили про можливість поїхати навчатися закордоном у Вищу школу екології та менеджменту у Варшаві. Всі бажаючі мали змогу відгукнутися. Наступним етапом була співбесіда, тобто інтерв`ю, яку проводив координатор з нашого вузу. На інтерв`ю кандидати розповідали про себе та свої активності в університеті чи поза ним. Студента обирають по балам, в які входять ваші оцінки за екзамени та заліки під час усіх попередніх сесій і бали за співбесіду. Другим етапом була розмова з керівником міжнародного відділу, на якій вас затверджують. Кожного року ці кроки можуть змінюватися, але ось як це було в мене.
Далі був збір документів на візу та зарахування вас як студента по обміну у Вищій школі. Все йде гладенько, адже ви маєте постійну допомогу як і з сторони нашого університету так і з варшавського.


      Що відбувається в перший день вашого приїзду до Варшави? Вища школа екології та менеджменту має buddy program, тобто програма по якій за вами закріплюють студента з їх вузу, якій має вам у всьому допомагати та познайомити з Варшавою. На жаль, мій buddy не зміг мене зустріти на вокзалі, тому я сіла в таксі і доїхала до університету, де я підписала всі потрібні документи та отримала ключі від гуртожитку. Далі мене провели до самої кімнати та я врешті-решт заселилася. Вища школа екології та менеджменту піклується про те, аби вам було комфортно в гуртожитку та не було мовного бар`єру, тому мене заселили з дівчатами з України та Білорусі.


     Знайомство з університетом. Знайомство з університетом відбулося після заселення у моєму випадку. Перед цим я встигла відкрити картку у польському банку для зарахування гранту. Тут мені дуже допомогла попередня учасниця цієї програми Софія Бончак, адже я зовсім не знаю польської мови і зробити мені це самостійно було б дуже складно. Також вона познайомили мене з Варшавою та Старим містом. Тож, знайомство відбувається в головному корпусі, де всі студенти знайомляться один з одним та командою Erasmus+. Нам розповіли про те як буде проходити навчання та зробили екскурсію по корпусам, де ми будемо навчатися, а також роздали розклад.


      Чи відрізняється навчання? Звичайно, що відрізняється. Головна відмінність в тому, що майже все навчання спрямоване на самостійне вивчення матеріалу. Було багато предметів, які потрібно було закрити своїм проектом. Тобто на першій парі нам оголошували тему проекта та давали якісь матеріали до нього, а потім ви самостійно його робили та приносили на пару, аби викладач зробив деякі правки і заняття на цьому закінчувалось.Також були лекції, які проходили так само як і в Україні. Викладачі можуть бути як і досвідчені люди так і молоді, але незважаючи на вік всі вони майстри свого діла. В університеті використовувались сучасні технології в навчанні, мультимедійні лекційні зали, новітні лабораторії. Так само як і в 11 корпусі НУБІП в головній будівлі живе кішка, яка спокійно ходить по аудиторіям та має свою власну кімнату з усім потрібним.

 
      Мої враження від начання. Програма Erasmus+ дає купу можливостей для студента. Під час навчання ми можете подорожувати та вчитися. Я змогла відвідати Австрію та Данію та отримати незабутні враження. Ви отримуєте новий досвід та спогади. Можете познайомитися з студентами інших країн та дізнатися про навчання там трохи більше.


Хочу сказати величезне дякую команді НУБІП, яка займається програмами обміну, а також офісу Erasmus+ у Варшаві. Я дуже вдячна своєму університету за таку можливість!


 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook