Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК вшанували пам'ять жертв Голодоморів біля меморіалу Голодомору у Києві

29 листопада 2022 року

       У кожну останню суботу листопада всі українці запалюють свічки у своєму вікні та вшановують мільйони загиблих від Голодомору о 16:00 загальнонаціональною хвилиною мовчання. У Києві студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК також доєднались до вшанування пам'яті жертв Голодоморів біля меморіалу Голодомору та до акцію "Запали свічку пам’яті".

 

       Також представниця факультету Тетяна Розбицька взяла участь у поминальних заходах жертв голоду-геноциду 1932-1933 рр. в Україні, що відбулися в межах Володарської ОТГ, Білоцерківський район, село Тарган.

       У програмі:

- Відвідування Пархомивської Свято-Покровської церкви;

- Заходи вшанування на кладовищі селоТарган;

- Відвідування музею голоду-геноциду 1932-1933 рр. в смт. Володарка.

       Цього року українці вшановують 90-ті роковини Голодомору-геноциду 1932–1933 років. Внаслідок Голодомору і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 рр. Україна втратила мільйони людських життів.

    Голод 1932-1933 років не був наслідок засухи чи неврожаю, а став результатом цілеспрямованої політики комуністичного тоталітарного режиму. Спершу в 1932 році радянська влада встановила для України нереальні плани хлібопостачання з нового врожаю. Потім вона затвердила каральні заходи для "саботажників". У жовтні до України відкомандирували спеціальну групу для "посилення хлібозаготівель", іншу – на Північний Кавказ, яка мала в основному зосередитися на заселеній українцями Кубані. Уже в грудні в українців почали масово вилучати харчі, проводили обшуки в дворах. За приховування їжі загрожувала смерть. Наприкінці місяця під прикриттям хлібозаготівель з українських сіл вивезли всі зернові запаси, навіть посівний матеріал. Влада відбирала продовольство, блокувала села і цілі райони, забороняла виїхати за межі України, посилила репресії. У червні 1933 року смертність українців досягла піку.

 

 Памятаємо. Не пробачимо.  

Слава ЗСУ! Слава нації!  

Слава Україні! Героям слава! 

 

Аліна Степова,
студентка 2 курсу ф
акультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook