Відбулося засідання наукового гуртка «Патофізіології та імунології тварин», де обговорювали подальші наукові перспективи, їх вирішення та першочергові завдання на майбутнє

17 листопада 2022 року
   15 листопада 2022 року за ініціативи голови наукового гуртка Господарюк Ангеліни Русланівни відбулося онлайн-засідання під керівництвом керівника студентського наукового гуртка Бокотька Романа Романовича, щодо організаційних питань та наукової тематики кафедри й проведення подальших наукових досліджень.

   Робота проводиться згідно з затвердженим планом роботи на 2022-2023 рік. Однак у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні та із поширення covid-19 й напад рашистів на Україну робота студентів зосереджена в основному на виконанні індивідуальних завдань. Студенти обговорили участь щодо онлайн-конференцій, які проходять в ВНЗ та за кордоном, а також обговорювали результати наукових досліджень.

   Діяльність гуртка спрямована на вивчення актуальних питань загальноветеринарної практики, що стосуються, як програми у межах кафедральних дисциплін, так і питань, щодо конкретних патологій, як імунного, так і патофізіологічного характеру, діагностики й диференційної діагностики різної етіологічної, а також питань тактики роботи із тваринами, які мають хірургічну патологію.

   Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводиться згідно з планом навчального року та охоплює: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, ознайомлення із роботою операційної кафедри хірургії ім. акад. І.О. Поваженка та ННЦ «Клітинних технологій у ветеринарній медицині» й матеріально-технічню базою ННЛ "Банк крові тварин". Засвоєння основних принципів культивування стовбурових клітин, ознайомлення з гемотрансфузією для лікування, засвоєння проведення мікрохірургічних методик, проведення лікування хірургічних захворювань із використанням наноаквахелатів, роботу із літературними джерелами по засвоєнню основних хірургічних технік і маніпуляцій, підготовки доповідей на студентську наукову конференцію, ознайомлення та засвоєння основних вимог та положень щодо хірургічних маніпуляцій і технік, засвоєння основних методів ВЧ-зварювання, засвоєння методів ультразвукового дослідження при хірургічній патології, удосконалення методів діагностики та лікування захворювань очей, підбивання підсумків роботи гуртка за 1 семестр 2022 року, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки тощо.

   Затвердили додатковий план-графік роботи наукового гуртка «Патофізіології та імунології тварин» на 2022-2023 н. р.
   На теперішній час ведеться профорієнтаційна робота по залученню студентів до гуртка «Патофізіології та імунології тварин».

   Перспективні напрями подальшої роботи:

  1. Залучення активних студентів до гуртка.
  2. Забезпечення участі у конференціях усіх студентів-гуртківців.
  3. Обов’язкова публікація матеріалів за результатами роботи студентів-гуртківців.
  4. Пошук нових знать теоретичного і практичного характеру.
  5. Залучення студентів до наукової роботи кафедри.

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!


Вінцик Анна,
студентка 6 групи 1 курсу
Роман Бокотько,
керівник наукового гуртка
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook