Чим запам’ятався жовтень для колективу факультету землевпорядкування НУБіП

6 листопада 2022, 9:00
факультет землевпорядкування
  У жовтні 2022 року перед освітянами України постали нові виклики. Руйнація ворогом енергетичної інфраструктури, дефіцит і тотальна економія електроенергії, постійні перебої з мережею Інтернет і мобільним зв’язком, незмовкаючі сигнали повітряної тривоги вносять свої корективи, проте колектив факультету землевпорядкування НУБіП продовжує тримати освітній фронт, а здобувачі отримувати новий досвід.
   Незважаючи на складні умови, як професорсько-викладацький склад, так і здобувачі продовжують працювати. До освітнього процесу також долучаються роботодавці, які демонструють студентам новітні технології, що в майбутньому будуть невід’ємною частиною роботи землевпорядників та геодезистів. У жовтні, сертифікований інженер-землевпорядник, член Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» Микола Скорик провів для здобувачів цікавий і пізнавальний майстер-клас «Кадастрова зйомка камерою смартфона або реінкарнація фототеодоліта». Студенти з великим задоволенням слухали лекцію про технології виконання точної геодезичної зйомки із допомогою мобільного пристрою, та навіть самостійно провели зйомку на подвір’ї навчального корпусу №6 (https://nubip.edu.ua/node/115983).
  Також, на факультеті землевпорядкування заслухали постерні презентації магістрів другого року навчання. Майбутні випускники по черзі презентували результати своїх досліджень. У листопаді заплановано захист магістерських досліджень, а 30 листопада випуск здобувачів другого освітнього рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» (https://nubip.edu.ua/node/116340).
  Протягом жовтня пріоритетне місце мала міжнародна співпраця. Для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» разом із проєктом Німецько-український агрополітичний діалог (АПД) і Товариством з управління та реалізації земель (BVVG Bodenverwertungs-und-verwaltungs GmbH) було продовжено, розпочату у вересні, серію авторських семінарів і тренінгів від одного з кращих європейських викладачів-практиків у сфері консолідації земель – професора Йоахіма Томаса. Під його керівництвом студенти вивчають особливості консолідації земель та розробляють власні проєкти на основі німецького досвіду. Спілкування й підтримка міжнародних експертів викликає захоплення та надзвичайну мотивацію у здобувачів.
   Упродовж 18-20 жовтня у німецькому місті Ессен проходила найбільша у світі виставка та конференція з питань геодезії, землеустрою, геоінформатики та дистанційного зондування Землі INTERGEO-2022. Представляли факультет на цьому заході декан Тарас Євсюков і завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин. Вони ознайомилися з останніми новітніми досягненнями у сфері геодезії та землеустрою. У перший день відбулися перемовини із представниками швейцарської компанії Pix4D, в результаті яких університет отримав на безоплатній основі, ліцензійне програмне забезпечення Pix4Dmapper Educational Classroom, Perpetual license. У рамках конференції та виставки були досягнуті домовленості про співпрацю, проведенні регулярних презентацій передових технологічних рішень на базі НУБіП України (https://nubip.edu.ua/node/116218) (https://nubip.edu.ua/node/116097).
  Варто зазначити, що декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин, перебуваючи у закордонному відрядженні, також здійснили дружній візит до Вроцлавського природничого університету. Результатами робочого візиту стали домовленості про спільні проєкти наукової та освітньої діяльності (https://nubip.edu.ua/node/116535).
   Також, жовтень запам’ятався яскравими емоціями, подарованими першокурсниками. Традиційно, щороку на факультеті землевпорядкування відбувається творчий конкурс, спрямований на становлення в дружній студентській родині новачків. За оцінками журі було обрано найкреативнішу та найяскравішу групу. Всі присутні отримали масу задоволення та незабутні враження (https://nubip.edu.ua/node/116562).
   Разом з тим, ні для кого не секрет, що факультет землевпорядкування є одним із найспортивніших факультетів НУБіП України. У кінці жовтня відбулася найочікуваніша спортивна подія – турнір з міні-футболу «Кубок декана 2022», участь у якому брали збірні команди від кожного курсу. Під час заходу панувала дружня атмосфера, а переможці на цілий рік закріпили за собою звання чемпіонів. (https://nubip.edu.ua/node/116299). Окрім того, були проведені ще чимало цікавих заходів, а саме: «Корпорація НУБіП» (переможець Володимир Бакаленко, студент 1 курсу), турнір з Мафії (перемогу здобув Ілля Ілляшов, студент 4 курсу), кіберспортивний турнір з CS:GO у форматі 2х2 та ін.
   Незважаючи на виклики, що постійно постають перед країною, жовтень пройшов результативно для колективу факультету землевпорядкування. Рухаймось лише вперед та працюймо над вдосконаленням та покращенням освіти й надалі!
   У планах на листопад також багато заходів – від радіодиктанту національної єдності та відзначення Дня студента, до захисту і вручення дипломів ОС «Магістр» денної та заочної форми навчання факультету землевпорядкування і багато іншого.
 
 
Олександр Шевченко,

заступник декана факультету землевпорядкування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook