СТУДЕНТИ 6 ГРУПИ 1 КУРСУ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ВІДВІДАЛИ ТИМЧАСОВИЙ ПРИТУЛОК ДЛЯ ТВАРИН «ВИСТАВКОВИЙ ЦЕНТР» ТА КОНЮШНЮ НА ВДНГ (НАЦІОНА́ЛЬНИЙ КО́МПЛЕКС «ЕКСПОЦЕ́НТР УКРАЇ́НИ»)

20 жовтня 2022, 11:30
ФВМ НУБіП України

   6 група 1 курсу разом з наставником кандидатом ветеринарних наук, старшим викладачем кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка Романом Бокотьком відвідали тимчасовий притулок для тварин «Виставковий центр» та конюшню на ВДНГ (Націона́льний ко́мплекс «Експоце́нтр Украї́ни»).

   У Києві на території ВДНГ за сприяння волонтерів та міських служб працює тимчасовий притулок для тварин. Це тимчасовий притулок для тварин, які втратили господарів або загубились у Києві та області, створений спільно містом і волонтерами.
   Тут запрошують гуляти з собачками - згідно з графіком, звісно! Вони дуже чекають ці щасливі години прогулянок! Адже їм самотньо в вольєрах. А може під час вигулу Ви зрозумієте, що ця тваринка саме для Вас, і заберете її додому. Тим самим зробите когось щасливим, і будете мати вірного друга на довгі роки.
   Якщо ви давно мріяли про собаку, але ніяк не наважуєтесь, зробіть цей крок! Не купуйте собак — прихистіть!

   Притулок працює з 31 березня 2022 року. За цей час сюди привезли 70 собак і кішок. З них уже прилаштовано близько 40 тварин – 31 собака і 9 кішок.     На сьогодні у притулку перебувають 25 собак і 5 кішок.
   У період війни надзвичайно важко не лише людям. Багато тварин загинули чи опинились на вулицях. Тому з ініціативи волонтерських організацій та міста створений тимчасовий притулок. За тваринами тут наглядають ветеринарний лікар та фахівець з адаптації тварин комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», постійно працюють представники громадських організацій та волонтери. Корм, що сьогодні потрапляє до притулку, – це гуманітарна допомога, оскільки колосальну роботу для функціонування притулку та адаптації тварин роблять зоозахисні організації та небайдужі громадяни.

   Притулок вже має свою сторінку у Facebook (посилання на сторінку: https://www.facebook.com/shelter.vdng), де є інформація про тварин та їх фото, усі небайдужі можуть поширити інформацію про собак і котів, які потребують родини, або ж самим подумати про можливість взяти під опіку когось із них.

   На хвилину зупинитись і згадали, скільки радості та щастя нам приносять «друзі наші менші»: від поліпшення настрою до лікування важких хвороб. Існує багато достовірних фактів про дивовижні подвиги тварин заради порятунку людини.
   Наставник групи наголосив, що друзі наші менші надихають авторів книг на створення чудових творів, де змальовано ніжну, зворушливу дружбу людини й тварини, де і порекомендував у вільний час почитати книжки про зворушливу дружбу між людиною і твариною https://book24.ua/ua/blog/knizhki-pro-zvorushlivu-druzhbu-mizh-lyudinoyu... про наших чотирилапих друзів.

   Також 6 група 1 курсу відвідала на території ВДНГ конюшню, павільйон 14. Гарні коні, професійні, дуже уважні та доброзичливі інструктори.
Тут навчають верхової їзди дітей та дорослих. У клубі проводять реабілітацію дітей інвалідів за допомогою іпотерапії. Записатися можна, зателефонувавши за телефоном: (044) 526-91-75 щоп'ятниці з 14 до 15 годину.

   Кінний клуб «МІДГАРД», що на ВДНГ - це приватна школа, де дорослим і дітям хочуть прищеплювати нормальне ставлення до тварин, навчити їзди верхи та поваги до тварин одночасно.

   Сподіваємось, що влітку здійсниться наша мрія і ми обов'язково знову відвідаємо своїх чотириногих друзів і зможемо прогулятись верхи разом з інструкторами та чудово провести студентське дозвілля.

Це був надзвичайний день, який приніс неймовірні враження!

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНІ !!!

Студенти 6 групи 1 курсу:
Марчишина Ірина;
Пасічник Вероніка;
Трейтяк Ігор;
Соколова Світлана;
Крищук Таміла;
Кудря Уляна;
Кучеренко Дмитро.
Наставник групи:
Роман Бокотько

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook