16 жовтня – День працівників харчової промисловості

16 жовтня 2022 року

   Свято День працівника харчової промисловості святкують в третю неділю жовтня. Вперше професійне свято День харчовика з’явилося у минулому столітті. Святкові заходи включають вшанування праці харчовиків та яскраві застілля.

   День працівників харчової промисловості було встановлено у 1966 р. і він святкується у третю неділю жовтня. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 р. У 2022 р. День працівників харчової промисловості припадає на 16 жовтня.
   Підприємства харчової та переробної промисловості відіграють велику і провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами в усьому світі, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства. Нагадаємо, що саме 16 жовтня проводиться ще одна знакова подія політики міжнародного продовольчого забезпечення – Всесвітній день продовольства (з 1979 р.), який було засновано Генеральною Асамблеєю ООН. Він проходить з широкою міжнародною підтримкою в різних країнах, акцентуючи увагу на питаннях продовольчої безпеки і продовольства як необхідної умови для життя, благополуччя і одного з основних прав людини.
   Працівники харчової промисловості постійно покращують якість своєї продукції, розширюють доступний асортимент продуктів. Звичайно ж, умови розвитку харчової промисловості та економіки в кожній окремій країні різні, мають свою специфіку, однак досягнутий сучасний технологічний рівень виробництва харчової продукції дозволяє зберігати хороший результат навіть в екстремальних умовах – dilovamova.com
   Харчова промисловість України – це запорука нашої продовольчої безпеки. Вона включає аж понад 40 різноманітних галузей, а це майже 20% усього виробництва України. Українські продукти цінуються в усьому світі, значна їх частина експортується. Україна годує 150 млн осіб при власному населенні трохи більш як 40 млн.
  Не зважаючи на традиційність харчової промисловості в Україні, галузь постійно розвивається. Підприємства постійно підвищують стандарти та впроваджують інноваційні технології, залучаючи інвестиції і розширюючи асортимент. Також щороку помітний внесок у розвиток харчової галузі вносять і невеликі підприємства, сімейні виробництва, міні-цехи, пекарні, ферми. Виробники крафтових продуктів урізноманітнюють раціон вітчизняних споживачів, пропонують високоякісні вироби з унікальними смаками та ароматами – harch.tech
 

Нехай все буде по ДСТУ та без ГМО!

 
Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook