• Виховна година-екскурсія до Ірпінського історико-краєзнавчого музею студентів групи 103-Ф Ірпінського фахового коледжу

21 вересня 2022 року

21 вересня 2022 року класний керівник Людмила Черненька та завідувачка бібліотекою Олена Іванчикова з групою 103-Ф відвідали Ірпінський історико-краєзнавчий музей.

Під час екскурсії студенти ознайомилися з історією створення музею, який було відкрито 4 жовтня 1987 року, на день Ірпеня, та його експозиціями:

• діарама «Річка Ірпінь»;

• «Археологічні знахідки»;

• «Історичний побут Приірпіння»;

• «Приірпіння в роки Другої світової війни»;

• «Приірпіння в післявоєнний період»;

• «Приірпіння сучасне»;

• «Літературно-мистецьке Приірпіння».

Анатолій Зборовський, директор музею, провів екскурсію та детально розповів про кожну експозицію. Велике враження залишила експозиція «Приірпіння в післявоєнний період». Речі учасників оборони Ірпеня, спогади очевидців, рештки знищеного обладнання, спалених окупантами домівок, світлини і трофеї. Ознайомились з картинами художника, захисника м. Ірпінь, Владислава Задворського на яких зображено відвага та непереможний дух захисників під час військових дій на території Ірпінської громади.

 

Виставкова діяльність знайомить відвідувачів з життям і творчістю видатних земляків, поглиблює знання історії краю в контексті історії України, виховує патріотичні почуття. Студенти ознайомилися з історією Ірпеня, його становленням і розвитком як міста та видатними особистостями, які внесли свій вклад у розвиток міста.

Музей приваблює відвідувачів розкриттям історії краю, що показує його роль в житті України. Постійна експозиція музею висвітлює історію міста Ірпеня.

Виховна година-екскурсія викликала у студентів інтерес і бажання продовжити знайомство з пам’ятками історії, культури та видатними людьми рідного краю.

Людмила Черненька,

класний керівник групи 103-Ф

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook