Співпраця кафедри терапії і клінічної діагностики з «ТОВ Барбус», ексклюзивним дистриб'ютором продукції Hill's продовжується

29 вересня 2022 року
   26 вересня 2022 року в рамках співпраці кафедри терапії і клінічної діагностики з ТОВ «Барбус» (ексклюзивним дистриб'ютором продукції Hill's) відбулася відеоконференція зі студентами дисципліни «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин».

   Відеозустріч було організовано доцентом Наталією Бойко з метою надання студентам сучасної інформації з цієї дисципліни. Продукція компанії Hill's, особливо лікувальна лінійка кормів, широко використовується лікарями ветеринарної медицини при призначенні дієтотерапії за внутрішніх хвороб собак і котів. До співпраці долучилась Олена Цвіліховська, менеджер з розвитку напрямку ВЕТ ТОВ «Барбус».

   Згідно календарного плану навчальної дисципліни «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин» тема лекції передбачала висвітлення питань дієтотерапії за харчової алергії. До лекції запросили ветеринарного бренд-менеджера по роботі з ветеринарною спільнотою ТОВ «Барбус», кандидата ветеринарних наук Наталію Гаврасьєву.

   Харчова алергія, як і багато інших хвороб у собак і котів супроводжується появою свербежу. Тому, лектор в своїй доповіді акцентувала на необхідності диференційної діагностики свербежу за блошиного дерматиту, бактеріальної інфекції, саркоптозу, демодекозу, атопічного дерматиту та ін.

   Одним з найкращим методів діагностики харчової алергії з проявом свербежу є проведення елімінаційної дієти – коли з раціону виключаються всі корми які згодовувались до цього, а вводиться раціон на основі білкового гідролізату або джерела білка, який собака або кіт не споживали раніше.

   Наталія Гаврасьєва наголосила на необхідності проведення «провокації» після кількох тижнів елімінаційної дієти - якщо в результаті у тварини виникне знову свербіж та інші клінічні симптоми, то можна вважати підтвердженим діагноз на харчову алергію.

   У компанії Hill’s Pet Nutrition є готове рішення для пацієнтів із чутливістю до компонентів їжі та атопією. Дієтичний корм Hill's Prescription Diet d/d – харчування з клінічно доведеною ефективністю для піклування про здоров'я собак при харчовій алергії. Містить обмежену кількість інгредієнтів із єдиним джерелом тваринного білка, без сої, з високим рівень Омега-3 жирних кислот.

   Дієтичний корм Hill's Prescription Derm Defense, створений для собак чутливістю до компонентів довкілля. Містить у складі біоактивні речовини та фітонутрієнти для підтримки здорового імунітету. Високий вміст Омега-3 та -6 для здоров'я шкіри зсередини. Антиоксиданти, включаючи вітамін Е, для заспокоєння та живлення шкіри та шерсті.

 

   Використовуючи калькулятор калорій від Hill’s можна дізнатись, які продукти будуть корисні у їжі для собак та котів.

   Відеолекція відбулася за активної участі студентів, в чаті було задано дуже багато питань, постійно велась дискусія, особливо під час аналізу клінічних випадків. В свою чергу, лектор також задавав багато питань студентам, щоб зрозуміти стан обізнаності з особливостей застосування дієтичних кормів у тварин при внутрішніх хворобах собак і котів.

   Наприкінці лекції Наталія Гаврасьєва визначила найбільш активних студентів: Лізу Злобінець, Дар’ю Мозолюк, Валерію Смітюх, Ірину Кондраток, Адріанну Смульську, яким було презентовано сувеніри від компанії.
  За результатами активного, жвавого обговорення доповіді і схвальних відгуків від студентів можна сказати, що така співпраця представників бізнесу і навчального закладу є дуже корисною для отримання сучасних знань студентам.

 

   Щиро дякуємо компанії «ТОВ Барбус» (ексклюзивному дистриб'ютору продукції Hill's в Україні) і особисто менеджеру з розвитку напрямку ВЕТ ТОВ «Барбус» Олені Цвіліховській та бренд-менеджеру по роботі з ветеринарною спільнотою ТОВ «Барбус», Наталії Гаврасьєвій за плідну співпрацю.

Бойко Наталія,
доцент кафедри терапії і клінічної діагностики 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook