Виїзне практичне заняття студентів кафедри будівництва 4 курсу денної форми навчання на ТОВ з ІІ «Дікергофф / Україна/»

30 вересня 2022 року
27 вересня 2022 року студенти 4-го курсу групи БЦІ-1904 разом зі старшим викладачем кафедри будівництва Олегом Фесенком відвідали з екскурсією підприємство ТОВ з ІІ "Дікергофф / Україна/". Екскурсія відбулася в рамках вивчення дисципліни «Виробнича база будівництва», на території Київського терміналу підприємства.

ТОВ з ІІ "Дікергофф / Україна/" – це підприємство із іноземними інвестиціями, яке спеціалізується на виробництві цементу і бетонної суміші. Підприємство належить до міжнародної групи компаній Buzzi Unicem.
Екскурсія почалася зі вступного слова заступника генерального директора компанії Євгенія Захарченка, у конференц-залі підприємства. Євгеній Захарченко розповів студентам про історію, традиції, політику і цінності компанії Dyckerhoff.

Група компаній Дікергофф в Україні знаходяться в трійці найбільших виробників цементу. Бетонні заводи підприємства спеціалізуються на виготовленні бетонів класів міцності С32/40 і вище. Серед найвідоміших об’єктів компанії є підприємства вітроенергетики на півдні України, Хмельницька і Рівненська АЕС, НСК «Олімпійський», Аеропорт «Бориспіль».
Після вступного слова керівника підприємства студенти і викладач пройшли інструктаж із техніки безпеки та охорони праці, а також отримали каски і світловідбивні жилети. Далі екскурсія продовжилася територією підприємства.
На підприємстві розташовані два бетонні заводи для виготовлення суміші для рядових і високоміцних бетонів. Також на території розташовані відкриті склади для зберігання крупного і дрібного заповнювача, силоси для зберігання цементу. Підприємство дбає про зменшення викидів у довкілля – залишки бетонної суміші із міксерів, що повернулися з об’єктів, віддають на повторну переробку. Кожен завод має диспетчерський пункт, який обладнано комп’ютерним програмним забезпеченням, що контролює виготовлення бетонної суміші у необхідних пропорціях із заданими характеристиками.

Після огляду виробництва екскурсія перемістилася до лабораторій підприємства, в яких відбувається контроль якості бетонної суміші та матеріалів, з яких її виготовляють. Провідний технолог ТОВ з ІІ "Дікергофф / Україна/" Павло Сажко і фахівець лабораторії Богдан Демидчук розповіли студентам про особливості підготовки та проведення випробування зразків бетону на стиск та водонепроникність. У присутності студентів було випробувано зразок-кубик бетону.

У лабораторії для випробування цементу студенти дізналися про особливості виготовлення та випробування зразків, побачили обладнання для перевірки в’язкості цементного тіста, а також прилад для визначення теплотворної здатності цементу.
У лабораторії неруйнівного контролю бетону Павло Сажко продемонстрував студентам прилади для вимірювання температури бетонної суміші і контролю міцності та пояснив принципи їх роботи. Павло Сажко наголосив студентам, як майбутнім фахівцям, на необхідності дотримання вимог заводу-виробника до укладання та догляду бетонної суміші. Особливу увагу він приділив необхідності належного утеплення суміші при бетонуванні в холодну пору року задля уникнення значних температурних градієнтів.

Екскурсія завершилася за столом для нарад у конференц-залі компанії. Євгеній Захарченко і Павло Сажко розповіли студентам про вимоги до майбутніх фахівців і переваги роботи в компанії. Всіх студентів запросили для проходження виробничої практики на підприємстві.
Студенти і викладач подякували за теплий і щирий прийом та надзвичайно інформативну і цікаву екскурсію.

 Олександр Банний

Автор фото: Антон Булатецький

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook