Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: вчимося створювати кондитерські шедеври

21 вересня 2022 року

 Солодощі мають магічні властивості: вони піднімають настрій, дарують відчуття радості та роблять нас щасливішими! З впевненістю про це говорить Микола Ніколаєнко. Наші студенти, вивчаючи технологічні дисципліни, створюють справжні кондитерські шедеври на лабораторних заняттях в сучасних лабораторіях кафедри технології мясних, рибних та морепродуктів.

Так, 15 вересня 2022 року доцентами кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів Оленою Очколяс та Миколою Ніколаєнком на лабораторному занятті з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» провели цікавий майстер-клас на тему: "Інноваційні технології кондитерських виробів" для студентів третього курсу факультету харчових технологій та управління якістю АПК.

Серед широкого асортименту кондитерських виробів, для приготування був обраний складний за рецептурою, сучасний та інноваційний меренговий рулет

Меренговий рулет – мабуть, один з найбільш популярних кулінарних шедеврів в усьому світі. Солодкий, хрусткий, ароматний десерт, у супроводі чашки доброго чаю чи запашної кави – що може бути кращим! Тільки рулет, виготовлений власноруч.        

         Під час проведення заняття викладачі із студентами вивчали асортимент кондитерських виробів, кремів, визначали показники якості й власноруч випікали найсолодший рулет і, звичайно ж, традиційна дегустація.

       Вже традиційно процес відбувався у вигляді змагання. Студенти були поділені на три команди і змагалися в кого вийде найкращий, найсмачніший, найестетичніший рулет.

         Майстер-клас можна розподілити на два етапи: теоретичний та практичний. Студенти розпочали свою підготовку з теоретичною частини,наведеної у презентації наших викладачів, а саме вивчення рецептури та складання технологічної карти. Після вивчення всіх етапів приготування, відбулося закріпили знання на практиці. Основний же етап відбувався не за навчальними столами,а за професійним обладнанням та робочим місцем. Студенти підготували продукти, згідно вивченої рецептури, робочий посуд, обладнання та не забули гарний настій.

 

 

     Олена Миколаївна не одноразово наголошувала на тому, що «Чудовий настрій – це запорука хорошого кондитерського виробу, як наслідок запорука вдалого майстер-класу». Третьокурсники збивали, а згодом і випікали меренгу, зробили крем, нарізали начинку. Викладачі контролювали весь процес, підказували, але не втручались, хотіли щоб студенти самостійно зрозуміли наскільки кондитерська діяльність делікатна та вишукана водночас.

Микола Станіславович та Олена Миколаївна поринули у процес приготування, з головою, коли діло дійшло до заключного, завертання рулету, з їх професійною допомогою та підтримкою, вийшло дуже гарно, а найголовніше – смачно. Про що свідчать відгуки студентів:

         Анастасія Касянчик: «Мене переповнюють емоції від майстер-класу, я отримувала задоволення від кожного етапу приготування. Чудово, що нам дали можливість приготувати саме меренговий рулет, адже це непростий в приготуванні, але дуже популярний десерт. Я хочу подякувати нашим викладачам за таку можливість проводити час з цікавістю та користю, адже такий надзвичайний досвід і досягнення надихають вступників і студентів на інтенсивне навчання та цілеспрямованість до реалізації власних мрій. Не дивлячись на похмуру погоду за вікном, ми змогли в наших серцях влаштувати сонечко. Хочеться сказати велике ДЯКУЮ, за такі знання. Надіємося, що цей майстер-клас не був останнім в цьому навчальному семестрі».

 

     Марія Вербельчук: «Дякую нашим викладачам за яскравий, пізнавальний, емоційний, вольовий та цікавий майстер-клас з випікання десерту. Насамперед, мені сподобалась спільна співпраця у виготовленні меренгового рулету. Зацікавило спілкування з студентами, послухати їх точку зору, побачити їх емоції. Після закінчення майстер-класу у всіх залишились тільки позитивні враження, все було не тільки цікавим, але й корисним для життя!».

         Юлія Булавньова «Це було неймовірне заняття.  На сьогоднішньому майстер-класі ми дізналися багато чого нового, але найголовніше ми провели це на практиці. Ми спекли смачний рулет. Звичайно найприємнішою частиною приготування є куштування, на яке ми довго чекали. Це був неймовірний день, який я згадуватиму ще дуже довго. Стільки незабутніх вражень, емоцій, спілкування у дружньому колі, викладачі підтримують кожну ідею, основою якого є наше бажання.»

"Серед наших прагнень – організація та підтримка студентських проєктів та заходів, спрямованих на підвищення якості навчання та індексу щастя людей. Життя яскраве та прекрасне, а разом з факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК - ще й неймовірно смачне!, стверджує впевнено декан факультету Лариса Баль-Прилипко.

 

Працюємо, навчаємось, крокуємо разом до перемоги!

Мирного неба над головою!

Слава Україні!

 

Лариса Баль-Приплипко,

декан факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 

Роман Мамчур,

студент 3 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook