Школа першокурсника: перші знайомства з молодим поколінням механіко-технологічного факультету

18 вересня 2022 року
   Загальноуніверситетський тренінг «Школа першокурсника», став традиційним заходом на механіко-технологічному факультеті. Перші зустрічі із молодим поповненням студентської спільноти, завжди носять визначний характер, для першокурсників, адміністрації факультету та органів студентського самоврядування. У цей важкий воєнний рік, до лав факультету вступили 111 студентів державної форми навчання та 66 студентів, за умов договору. Наразі, триває додатковий набір вступників, на контрактну форму навчання. Після попереднього моніторингу потенціальних характеристик молодих людей, встановлено, що серед першокурсників, факультет отримав 112 спортсменів та 47 творчих особистостей. Вказані показники активності, досить суттєві, на шляху формування мислячого інженера, менеджера, який здатен творити і наполегливо досягати поставлених цілей. Особливо, приємно усвідомлювати той факт, що, майже, всі першокурсники, вступили за першим пріоритетом. Іншими словами – вступники свідомо визначилися з майбутнім напрямком розвитку своєї особистості, на теренах інженерії та транспортної галузі.

 
   З вітальним словом, до першокурсників звернувся декан факультету Вячеслав Братішко. Презентуючи факультет, декан ознайомив молодих людей з історією становлення закладу, видатними випускниками, які уславили Україну та зробили внесок у світову науку. Кожній людині, під силу продемонструвати, ще більші досягнення, головне, бути активним, рішучим і працелюбивим. Такими повинні бути майбутні інженери та транспортні фахівці. Також не потрібно забувати про взаємоповагу, принципи етики та охайний вигляд – це базові показники формування особистості та основні якості студента механіко-технологічного факультету. Також, декан висвітлив основні віхи організації навчального процесу, звернув увагу на правила поведінки, при можливих повітряних тривогах та описав сутність санепідемічних заходів гігієни.

    Заступник декана, Ігор Сівак, дав детальне обґрунтування розкладу занять, звернув увагу, на ключові моменти протікання семестру, зокрема на проміжній атестації, сесійному контролі, щоденному моніторингу досягнень студентів. Особлива увага зверталася на питання поселення першокурсників до гуртожитків, їх паспортної реєстрації та постановки на військовий облік. Потрібно постійно підтримувати лад у студентських помешканнях, дбайливо ставитися до матеріально-технічної бази університету, вести здоровий спосіб життя і наполегливо розвиватися.

    На основних результатах завершення вступної кампанії, акцентувала увагу, заступник декана, Оксана Ачкевич. Для зняття з військового обліку, всім зарахованим студентам, засобами пошти надіслані відповідні повідомлення. В соціальних органах, вступники зможуть підтвердити своє студентство довідками, які зможуть отримати з 19 вересня 2022 року.
    Про дозвілля студентів факультету, різноманітність творчих та спортивних заходів, формування стійкої особистості в органах студентського самоврядування, розповіли представники студентської організації факультету, Стелла Гройсман і Євгеній Бєльдюгін.

   Наступна частина зустрічі, була присвячена відповідям на запитання нових здобувачів вищої освіти та визначенню їхньої подальшої траєкторії розвитку.
    Наразі, першокурсники чекають на посвяту, яка відбудеться 19 вересня 2022 року, о 8.30, в аудиторії 202, навчального корпусу 11. Отже, молодь, поступово випрямляємось, з положення низького старту і свідомо готуємось до поштовху.
      Бажаємо студентам першого курсу миру, здоров’я і успіхів!

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної і виховної роботи
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook