Марина Борщ, студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК посіла 1 місце з тенісу

16 вересня 2022 року
   Настільний теніс вважається одним із найпопулярніших видів спорту у світі. Людина, яка грає в настільний теніс, не лише підтримує свою фізичну форму, а й розвивається інтелектуально, адже під час гри потрібно постійно аналізувати ситуацію, миттєво обирати тактику та ефективно застосовувати різні технічні прийоми.
  Згідно з календарним планом 14 вересня 2022 року в спортивному залі Національного університету біоресурсів і природокористування було проведено фінал з настільного тенісу. У турнірі взяли участь всі факультети університету. Учасники показали високий рівень підготовки, сплановану стратегію гри, уміння відстежувати м'ячі й прораховувати удари. Суддівська колегія оцінила успішні виступи в особистому змаганні, індивідуальну техніко-тактичну підготовку кожного гравця.
 За підсумками змагань 66-ї Спартакіади студентів НУБіП України переможцем від жіночої команди є Марина Борщ, студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
     Після нагородження наша студентка відповіла на декілька питань про свою перемогу та стратегію.
 
  • Марина, розумію, що Вас переповнюють емоції, але все ж таки, як пройшла гра? Як себе відчуваєте після чемпіонства?

— Від гри я отримала тільки позитивні емоції. Суперники були сильними, після першої поразки, я почала сумнівалась в своїх силах, почала розраховувати хоча б на 3 місце. Але коли перетнула межу між 4 і 3 місцем, зрозуміла, що треба викладатися на всі 100% і прямувати до перемоги. Якщо чесно, я досі не розумію, що я виграла, що маю перше місце, я щаслива, що найкраща з найкращих.
 
— Готувалася ретельно, постійно тренувалася в гуртожитку із своїми колегами. Для нашого дозвілля там поставили стіл та забезпечили потрібним інвентарем. Також зверталася за допомогою до професора Ігоря Паламарчука, тому що він є моїм наставником щодо гри в настільний теніс, так як займається цим професійно Мій тренер вказав на мої недоліки та допомагав їх виправити, вибудувати стратегію гри.
  • Бачив Вашу першу гру, Ви трішки нервували, але потім змогли взяти емоції під свій контроль?

— Так, я нервувала, тому що перша гра і поразка, це дуже вплинуло на віру в себе, але команда підтримки з рідного факультету допомогла вчасно взяти себе в руки. Мені здається, що, саме ця невдача загартувала мене і дозволила зрозуміти, що відступати я не хочу. Я хочу тільки перше місце. І як подарунок долі, із суперницею, котрій я програла, ми зустрілися в фіналі, і я її виграла, чим безмежно пишаюся.
  • Наскільки важливо Вам було перемогти у цих змаганнях? Ставили таку ціль перед собою?

— В теніс я почала грати з 6-7 класу, тобто, ще в школі. Навіть, не пам'ятаю чим саме мене зацікавив теніс. Я намагалася, як частіше відвідувати заняття із настільного тенісу і вчитися новим стратегіям. Грала на перервах з своїми однокласниками. Їздила на районні ігри та зайняла 2 місце. Тому звичайно бажання було дуже великим виграти.
  Вважаю, це було важливо для мого самоствердження. Я розумію, що граю досить непогано і  хотілося б це підтвердити. Мені вдалося досягнути того, до чого я прагнула. На даний момент почуваю себе щасливою. Головне - не здаватися на досягнутому та йти далі, до нових перемог! Рекомендую всім вірити в себе і в свої сили!
  • До речі, Марина, що Вам подобається в тенісі?

— Мені цікаво грати з суперником, який краще за мене, неважливо, хлопець це чи дівчина. Отримувати емоції і розвивати в собі лідера, стратега. А ще щоб навчитися нового та перейняти якийсь досвід для подальших ігор і перемог.
  • Хотіли б спробувати, свої сили в гуртку з настільного тенісу в НУБіП України?

— Так, звісно. Про гурток я дізналася нещодавно. В наступний раз, як вийдемо на очне навчання буду відвідувати. Є деякі недоліки, які б я хотіла виправити.
 
  • Дякую, Марино, за цікаво бесіду. Ще раз вітаємо Вас з перемогою. Бажаємо Вам впевненості, віри, здоров’я та мирного неба!

 

Слава Україні!

Героям слава!

 
 Роман Мамчур,
студент 3 курсу факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook