Магістерські дні студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

12 вересня 2022 року
   Здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю «Харчові технології» передбачає підготовку висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців для забезпечення населення здоровим харчуванням. Основним критерієм оцінки якості реалізації освітньо-професійної програми є магістерська робота.
   Кваліфікаційна магістерська робота – це індивідуальна,самостійна праця дослідницько-інноваційного характеру, що поєднує теоретичну та практичну складові.
   Обов’язковою умовою підготовки магістерських робіт на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК є виконання експериментальних досліджень для удосконалення технології та створення інноваційних харчових продуктів. Студенти досліджують та обирають перспективні види сировини, розробляють рецептури та удосконалюють технології корисних, якісних та безпечних продуктів харчування.
 
   Запровадження змішаного формату навчання в університеті дозволяє реалізувати всі завдання магістерської роботи в умовах воєнного стану. 
   Свої дослідження магістри-харчовики проводять в лабораторіях кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів під керівництвом наукових керівників та завідувача лабораторії Олександра Андрощука.
   Наявна матеріально-технічна база забезпечує комфортні, безпечні умови праці та достовірні результати досліджень.
   Студенти денної і заочної форми навчання освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» виконують експериментальну частину під керівництвом досвідчених науковців: Лариси Баль-Прилипко, Оксани Штонди, Юлії Крижової, Валентини Ісраелян. Магістри освітньої програми «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» працюють під організаційно-методичним керівництвом Наталії Слободянюк, Наталії Голембовської, Аліни Менчинської, Анастасії Іванюти.
 
 
 
   При виконанні важливих і трудомістких досліджень з визначення хімічного складу сировини і готової продукції, увагу студентам приділяє також завідувач лабораторії Наталія Філіпенко.
   Цікаві та смачні дослідження над удосконаленням ковбасних виробів з африканського сома провела магістр Альона Тернова.
   Навчаючись на бакалавраті Альона проявляла неабиякі кулінарні здібності та вражала своїми шедеврами на лабораторних роботах з дисципліни «Технологія галузі».
   При виконанні магістерської роботи здобувач проявила широку ерудицію, здібності до пошуку, аналізу, використання інформації, креатив та сучасний підхід до вибору сировини й удосконалення технології продуктів з гідробіонтів.
   Експерементальна складова магістерських робіт сприяє закріпленню теоретичних знань, осмисленню професійних проблем, розробці інноваційних пропозицій для виробництва та наукової діяльності. Впевнені, що наші магістри будуть конкурентоспроможними спеціалістами та з гідністю працюватимуть для розвитку харчової промисловості України у повоєнний час. 
 
Аліна Менчинська,
доцент кафедри технології м’ясних,

рибних та морепродуктів  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook