Плідна співпраця факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з представниками ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» триває

7 вересня 2022 року

     У рамках розширення співпраці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з ПрАТ «МХП» з питань практичної підготовки здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» спеціальностей 181 «Харчові технології», 229 «Громадське здоров’я» (Нутриціологія здорового харчування, 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», 05 вересня 2022 року відбулась зустріч керівника відділу професійного навчання ПрАТ «МХП» Олени Азєєвої і фахівця з навчання Ксенії Моторіної із студентством.

     Із вступним словом до учасників зустрічі звернулася декана факультету Лариса Баль-Прилипко, яка наголосила, що харчування − це невід’ємна частина нашого життя, необхідна, як повітря, що приносить море задоволень, робить нас працездатними, здоровими і щасливими. У всьому світі цій сфері завжди приділялася найпильніша увага, а фахівці в області організації харчування і виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус. Розвиток харчової промисловості і громадського харчування став одним з пріоритетних завдань економіки нашої області. Зрозуміло, що їх рішення неможливе без висококваліфікованих кадрів. Тому формат таких зустрічей є важливим і актуальним, оскільки саме виробничі підприємства дають вагому можливість здобувачам підвищити свою практичну підготовку, розпочати професійний ріст безпосередньо на виробничих потужностях.

     Зустріч розпочали із короткої розповіді Ксенії Моторіної, яка детально розповіла про історією встановлення ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», структурою, регіональним розташуванням та звичайно ж про досягнення холдингу.

     МХП − найбільший виробник та експортер курятини в Україні. Компанія спеціалізується на виробництві курятини та вирощуванні зернових, а також веде іншу аграрну діяльність (виробництво м'ясо-ковбасних виробів і м'ясних виробів, готових до вживання). Сьогодні МХП − це: провідний виробник м'яса птиці в Європі з одним із найсильніших продуктових брендів в Україні; один з найбільших виробників зерна в Україні зі значним потенціалом зростання; найбільший виробник на ринку м'ясопереробки в Україні. МХП – це вертикально-інтегрована компанія, лідер українського ринку промислового виробництва м’яса птиці, найбільший експортер охолодженого м’яса птиці. Холдинг налічує понад  30 підприємств у 14 областях України. Основні напрямки діяльності МХП:

птахівництво і виробництво охолодженого м’яса птиці;

рослинництво (вирощування кукурудзи, соняшника, сої, рапсу, гороху, пшениці, ячменю та ріпаку) і виробництво соєвої та соняшникової олії;

м’ясопереробка і виробництво напівфабрикатів;

комбікормове виробництво;

вирощування ВРХ та ін.

            Безпечність та якість виробництва підтверджено міжнародними сертифікатами:

- відповідності вимогам Halal;

- BRC Global Standard for Food Safety (редакція 8);

- GMP+B2 Виробництво кормових інгредієнтів;

- ISO 9001, ISO 14001;

- HACCP, ISO 22000.

     Також Ксенія Моторіна запропонувала учасникам зустрічі поділитися на 8 груп та виконати досить цікаве завдання, яке стосувалося визначення головних компетенцій працівників галузі.

     На завершення зустрічі Олена Азєєва підвела висновки та звернула увагу студентів факультету на основній меті, яка полягає в підтримці професійного росту майбутнього фахівця галузі та закріплення практичних навичок за допомогою отриманих теоретичних знань. Керівниця відділу професійного навчання відмітила, що також пропонують всім бажаючим пройти на ПрАТ «МХП» виробничі екскурсії, виробничі практики, виробниче стажування та після пройденого навчання повноцінно працевлаштуватися.

      Зустріч закінчилася тим, що співробітники ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» відповіли на запитання учасників, на які була надана розгорнута відповідь.

     Щиро дякуємо представникам ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» Олені Азєєвій та Ксенії Моторіній та Національному університету біоресурсів і природокористування України за змогу розвивати у фахівців практичні вміння та навички, за початок тісної співпраці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з ПрАТ «МХП» для виховання справжніх фахівців своєї галузі.

 

 

 

 

Крокуємо разом до Перемоги!

Слава Україні!

Героям слава!

 

Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook