Відбулась відкрита лекція по спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» з дисципліни «Теорія і методика викладання легкої атлетики»

2 вересня 2022 року
   Нещодавно у навчальному корпусі №9 для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» відбулась відкрита лекція «Історія розвитку легкої атлетики» к.пс.н., старшого викладача кафедри фізичного виховання Хижняк Анни Анатоліївни з дисципліни «Теорія і методика викладання легкої атлетики». 

   І хоча ця лекція була однією із перших, та тема її носить досить загальноосвітній характер, вона є виключно важливою для розуміння студентами основ та історії виникнення не тільки легкої атлетики, а всіх видів спорту загалом. Так як легка атлетика є самим першим видом спорту, яким почали займатись ще прадавні люди. Також, легкоатлетичні рухи та вправи покладені в основу всіх інших видів спорту, в яких є рухова активність. Всі види спорту в своїх базових елементах мають легкоатлетичні рухи такі як стрибки, біг, ходьба, поштовхи, метання тощо. Тому заглиблюючись у історичні відомості про виникнення легкої атлетики, ми разом з цим відкриваємо для себе історію виникнення спорту в цілому.

   Слухачі отримали фундаментальні знання про зародження та розвиток легкої атлетики у стародавні часи. Дізнались про послідовність розвитку та особливості трансформації легкої атлетики протягом часів Середньовіччя і у сучасний період. Отримали вичерпну інформацію про розвиток легкої атлетики в Україні.
   На відкриту лекцію завітали заступники декана гуманітарно-педагогічного факультету Буцик Ігор Михайлович та Назаров Богдан Олександрович. Лектор отримав від гостей схвальні відгуки за проведення лекції.

   Студенти спеціальності 017 «фізична культура і спорт» були дуже задоволені отриманою інформацією, що відобразили у своїх анкетах щодо оцінювання відкритої лекції.
   До нових зустрічей в аудиторіях НУБіП України!

Анна Хижняк,
старший викладач кафедри фізичного виховання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook