«Тобі я співаю хвалу і славлю тебе, Україно!»

23 серпня 2022 року
     День Незалежності для кожного українця, патріота своєї землі, завжди є особливим святом. Саме ми – незалежні, вільні за своєю сутністю, тримаємо незалежність України на своїх плечах. Ми об’єднаний, свободолюбивий народ, який багато століть виборює своє право бути незалежним.

    Дарка Гусяк, зв’язкова Головнокомандувача УПА Романа Шухевича у своєму останньому інтерв’ю сказала дуже актуальні слова: «Скільки років ми боремося за Україну, скільки ще боротися, скільки життів пішло, щоби здобути незалежність. Забагато ворогів маємо і занадто приваблива наша Україна, що всі зазіхають на неї. Всім вона бажана. Ми маємо непогану марку в світі. Відзначаємося і мистецтвом, і літературою. Ми багатий народ. Якби ми мали стільки можливостей, як інші, то би процвітали» (з матеріалів https://theukrainians.org/). Це інтерв’ю було записано не задовго до її смерті. А померла Дарія Юріївна 12 серпня 2022 року.
      Сьогодні ми, так само як і наші пращури, виборюємо свою незалежність кров’ю. Платимо високу ціну – людськими життями. Але знаємо, що перемога за нами. Зараз всі ми прикладаємо максимум зусиль, кожен на своєму фронті, задля скорішого її наближення. І після так важко здобутої волі, будемо ми багатою та процвітаючою нацією.
     Наукова бібліотека до дня святкування 31-ої річниці Дня Незалежності України підготувала книжкову виставку, де представлені сучасні видання 2022 року, які висвітлюють нашу щоденну боротьбу за свободу та незалежність.

        Про декілька видань хочемо розповісти більш детально.
     Особливе місце у колекції займає книга Дар’ї Бури та Євгенії Подобної «Лютий лютий 2022». В ній зібрані свідчення людей про перші дні вторгнення російських загарбників на нашу землю. Мету цієї збірки досить чітко визначили самі авторки: «…Щоб не дозволити нікому переписати нашу історію, вплести те, чого не існувало, як роблять росіяни, ми вирішили зібрати спогади людей про перші дні повномасштабної війни. Щоб пам’ятати…».

        Знаковими є й три книги, що упорядковані Олександром Красовицьким: «Місяць війни», «Другий місяць війни», «Третій місяць війни».

       В цій трилогії зібрані хроніки подій, промови та звернення президента України.
      Ще одне видання Олександра Красовицького «Завтра» є, за словами автора, своєрідним передбаченням найближчих та більш віддалених подій, які неминуче спіткають «імперію зла» РФ за її пекельні діяння.

    На виставці представлені й інші видання про боротьбу українського народу за свою свободу. Запрошуємо всіх ознайомитись з усіма виданнями, представленими на книжковій експозиції, до центральної бібліотеки у навчальному корпусі № 4.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook