Тримаємо оборону: кожен на своєму місці, на своєму фронті

23 серпня 2022 року
   Розпочався новий учбовий рік. Його початок незвичний і за датами, і за наповненістю, і за настроєм. Ми включилися в процес змін і трансформації і продовжуємо працювати, вчити і вчитися в умовах війни, тривожних звісток з фронтів, наших перемог і звитяг.
Початку навчання передувала полеміка про доцільність роботи університету офлайн, в яку включилися викладачі, студенти та їх батьки. І це ще один прояв демократії, відкритості університетської спільноти до широкої дискусії, можливості кожного висловити свої страхи, почуття, бажання і бути почутим.
   І зараз, коли минув перший тиждень навчального процесу, можна сказати, що всі ми скучили за живим контактом з аудиторією під час лекцій і лабораторних занять. Побачити питання в очах, підбадьорити посмішкою, потиснути руку – ці трохи забуті навички спілкування відновилися і додали впевненості, що все буде ok.
   Протягом кількох тижнів куратори зустрічалися онлайн з студентами, щоб роз’яснити умови навчання, проживання в гуртожитку, правила безпеки під час тривог, відповідали на численні питання батьків. І ця робота дала свої результати. Студенти 2, 3 курсів спеціальності "Транспортні технології" приїхали з різних регіонів України, щоб освоїти основи логістики, вантажних перевезень, правил безпеки транспортних засобів та ін. 

   Якщо перші дні ще відчувалася деяка напруженість, то вже в середині тижня на перервах чувся сміх, радісні балачки, обговорення буденних справ. А в аудиторіях всі енергійно працювали, активно обговорювали питання, вирішували задачі, уважно слухали лекції.
   Викладачі кафедри транспортних технологій та засобів у АПК підготувалися до навчального процесу: розробили нові методичні розробки, програмне забезпечення, оновили лекційний матеріал. Все це було представлено під час перевірки перед початком навчального року.

 

    Наше життя продовжується, не зважаючи на сирени та тривогу. Ми змінюємося швидкими темпами і змінюємо світ навколо. Ми намагаємося вижити і вистояти, довести собі та іншим, що маємо силу і наснагу, демонструємо свою волю до життя і перемоги. Кожен з нас тримає оборону на своєму місці, на своєму фронті під незламним захистом ЗСУ.
      Віримо в себе, Україну і ЗСУ!

 

 

Вікторія Опалко

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook