Розглянуто практичні аспекти набуття і захисту прав інтелектуальної власності в галузі тваринництва

6 листопада 2014 року

 5 листопада відділом патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи науково-дослідної частини проведено семінар «Практичні аспекти набуття і захисту прав інтелектуальної власності у галузі тваринництва» в НДІ технологій та якості продукції тваринництва і рибництва. 

 
Семінар відкрив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Він наголосив, що значення охорони інтелектуальної власності для розвитку університету визначається програмою «Голосіївська ініціатива-2020». Адже одним із основних її пріоритетів є активізація комерціалізації інноваційних розробок, інтелектуального капіталу та захист інтелектуальної власності.
 
Тож начальник відділу патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи Людмила Лук’янчук висвітлила питання оформлення та отримання охорони на об’єкти інтелектуальної власності. Її доповідь була змістовною, викликала інтерес у присутніх та жваву дискусію.
 
 
 
Зокрема, директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва і рибництва Іван Чумаченко порушив проблеми функціонування механізму створення ліцензій на передачу права об’єктів інтелектуальної власності, обов’язків та прав ліцензіата за умов невиключної ліцензії. А студентка магістратури  рибогосподарського факультету Анастасія Глоба поцікавилася, чи вважається списування з чужого конспекту плагіатом. На це питання Людмила Володимирівна дала ствердну відповідь, оскільки плагіат – привласнення авторства на чужий твір науки, літератури, мистецтва або на винахід чи раціоналізаторську пропозицію, а також використання у своїх працях чужого твору без посилання на автора. Плагіат розглядається як шахрайство, суть якого полягає у крадіжці чужої роботи або її частини і представленні її як власної. Тож потрібно поважати права кожного, адже ми працюємо для досягнення спільної мети – процвітання,  добробуту і підтримки гідної репутації кожного з нас та нашого університету. Людмила Лук’янчук також підкреслила: кожні дії мають здійснюватися відповідно до чинного законодавства.
 
 
Відділ патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи завжди відкритий для надання науково-методичної допомоги студентам, молодим вченим, науковим та науково-педагогічним працівникам.
 
Паламар А.С.,  
молодший науковий співробітник
відділу патентно-ліцензійної, винахідницької та
раціоналізаторської роботи
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook