Майбутнє планети – турбота кожного з нас

17 серпня 2022 року

   Відтоді як Європейський Союз запустив свою стратегію біоекономіки у 2012 році, подальші політичні ініціативи щодо біоекономіки поширилися на регіональному, національному та загальноєвропейському рівнях. Крім того, Зелена угода ЄС, оголошена в 2019 році, спрямована на перехід до низьковуглецевої стійкої моделі зростання, продовольчої та енергетичної безпеки, біорізноманіття та управління природними ресурсами, передбачає, що біоекономіка відіграватиме ключову роль.
   Кожен з нас стикається з біоекономікою кожного дня. Кафедра економічної теорії, навчально-наукова лабораторія економічної теорії та біоекономіки упродовж останніх років проводять популяцію біоекономіки шляхом проведення науково-практичних заходів, публікації наукових статей з цієї тематики, підготовки освітнього курсу для здобувачів вищої освіти, видання навчально-методичних матеріалів. Студенти, з котрими працюють викладачі нашої кафедри, доволі обізнані із питаннями розвитку біоекономіки як в Україні, так і в усьому світі.
   Цього року Європейська Комісія оголосила творчий конкурс «Show us the bioeconomy in your life!».
   Мета конкурсу – заохотити молодь показати, що біоекономіка є частиною їхньої діяльності, повсякденного життя, підвищити рівень обізнаності стосовно біоекономіки, залучити молодь до розвитку різних форм біоекономіки в Європі.
   У цьому творчому конкурсі під керівництвом д.е.н., доцента кафедри економічної теорії Віри Бутенко взяла участь студентка 2 курсу факультету інформаційних технологій Олександра Байдала, котра виконавши творчу роботу, поділилася своїм баченням біоекономіки та показала роль біоекономіки у своєму житті.


   «Через подану роботу я хотіла донести ідею негативних наслідків надмірного споживання ресурсів. Чоловік, зображений на малюнку, дає нам можливість заглянути в майбутнє. І зараз при всіх проблемах нашого суспільства, воно видається мені сірим та безбарвним. Та все ж таки останніми роками, було заплановано та зроблено багато кроків в напрямку врівноваженої системи - біоекономіки, я намагалась зобразити це через полум'я, що ще палає в нас», - так прокоментувала свою роботу студентка.


   Бажаємо перемоги в конкурсі та запрошуємо до участі у наступних науково-практичних заходах!

 

 

Віра Бутенко,

доцент кафедр економічної теорії

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook