Майбутні фахівці з водних біоресурсів про першу навчальну практику

15 серпня 2022 року

Спостерігай уважно за природою,
і ти все розумітимеш набагато краще.
Альберт Ейнштейн

   Фінальним етапом 1-го року нашого навчання, студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів, спеціальність 207 ‒ «Водні біоресурси та аквакультура», була навчальна практика з дисципліни «Зоологія», яка тривала з 11 до 30 липня 2022 р. за керівництва доцентів кафедри біології тварин Дегтяренко О.В. та Митяя І.С.

   За 3 тижні практики ми суттєво поглибили свої знання з цієї дисципліни, набули практичних навичок з відбору різноманітних груп тварин, їх дослідження та визначення. Отже, перший рік навчання, всупереч усім перешкодам, був для нас яскравим і цікавим.

   Через обмеження під час воєнного стану практику проходили в онлайн-форматі. Ми отримували завдання на платформі «Elearn НУБіП» й спілкувалися з викладачами в додатку «Cisco Webex».

   На онлайн-конференціях ми поглиблювали теоретичні знання, обмінювались враженнями й задавали питання щодо індивідуальних завдань. Дуже цікавою була тема «Молюски наших водойм». Доцент Олена Дегтяренко продемонструвала колекцію молюсків, на основі якої детально ознайомила нас із основними класами, особливостями будови та екології різних видів. Також, була продемонстрована методика визначення віку молюсків на їх типових прісноводних представниках.

   Під час навчальної практики ми обирали безпечні ділянки поблизу свого місцезнаходження, придатні для відбору та вивчення зоологічного матеріалу. Отже, відбір водних безхребетних та хребетних ми здійснювали на особисто вибраних водоймах, а наземних хребетних та безхребетних ‒ відбирали поблизу водойми та в лісонасадженнях.

   Додатково ми розглядали багато інших складних і цікавих тем. Наприклад, методи визначення віку тварин, зокрема риб, методику виготовлення колекції комах тощо.

   В ході виконання поставлених завдань ми відчули себе вченими-натуралістами, адже змогли дослідити природу власного краю, вивчити її представників та ознайомитися з їх будовою й ролями в екосистемі. Ми вели власні електронні щоденники, де зазначали поденно виконану роботу.

   На останньому тижні настав час підбивати підсумки. Тож ми взялися за оформлення своїх звітів. На захисті звітів в режимі онлайн, кожен мав можливість продемонстрували свої теоретичні знання та результати праці, поділилися власними враженнями. Після чого, на гарній ноті завершили свій перший навчальний рік.


 

Сергій Коробко,
студент 1 курсу 1 групи,
спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура»

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook