Естонські пожежники передали житомирським лісівникам пожежні машини

4 серпня 2022 року
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

 2 пожежних автомобілі, повністю укомплектовані усім необхідним для боротьби з лісовими пожежами, та інше протипожежне обладнання передали житомирським лісівникам добровольчі формування пожежної охорони естонського міста Рапламаа.
Ключі від авто вручив представникам лісогосподарських підприємств, котрі найбільше потребують такої техніки, міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.
"Я захоплююся українцями, котрі у цій жорстокій та невиправданій війні, розв'язаній Росією, захищають свою свободу та суверенітет, а також цінності, близькі нам, – сказав глава МЗС Естонії. – Ці автомобілі не нові, але вони достатньо надійні і точно служитимуть довго, це – символічний подарунок і лише частинка тієї допомоги, котру надаватиме Естонія Житомирській області. Я впевнений, що на руїнах, котрі залишили тут росіяни, ми разом відбудуємо нову державу, квітучу і сильну.»

Для охорони лісів від пожеж лісогосподарські підприємства Житомирщини мають 86 пожежних автомобілів. Впродовж останніх років лісівники області провели значну роботу з переоснащення лісопожежних станцій, придбання нової та капітального ремонту наявної пожежної техніки.
"Однак через війну стан наших доріг значно погіршився, значна кількість мостів підірвані, а ситуація з пожежами через ворожі обстріли дуже ускладнилася, - зазначає начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. - Пожежній техніці доводиться витрачати дорогоцінний час на обїзди. Цією проблемою ми поділилися з нашими естонськими друзями - і ось нині маємо 2 автомобілі. Вони саме такі, які потрібні для пересування в лісі - оптимального розміру, повнопривідні та маневрені. Ми щиро дякуємо пану Міністру та всьому естонському народу за те, що вони разом з нами у таку важку хвилину, і не лише співчуттям та розумінням, а й підтримкою. Віримо у нашу перемогу."

 

Джерело: Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://zt-lis.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/estonski-pozhezhniki-peredali-zhitomirskim-lisivnikam-pozhezhni-mashini.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook