У Чеській Швейцарії палає 1000 гектарів лісу, пожежу називають найбільшою за десятиліття

28 липня 2022 року
Європейська правда

 На північному заході Чехії четвертий день продовжують боротися з пожежею у природному заповіднику, відомому як Чеська Швейцарія, пожежу вже називають найгіршою за останні десятиліття.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ČTK.

Протягом ночі вогонь не захопив нових територій, але загасити його поки не вдається - палає близько тисячі гектарів лісу.

 

Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан заявив, що це найбільша пожежа за останні кілька десятиліть, та вкотре закликав не їхати у район пожежі. Напередодні рятувальні служби окремо закликали не піднімати в повітря дрони, щоб не заважати пожежній авіації, та не обходити блокпости на перекритих дорогах. У радіусі майже 20 км довкола осередку пожежі попередньо до неділі заборонили літати будь-яким апаратам, окрім пожежних.

 

На підмогу місцевим пожежникам прибули колеги з інших регіонів, по одному гелікоптеру з Польщі та Словаччини на додачу до чотирьох чеських. Надвечір мають приєднатися два спецлітаки з Італії, від залучення яких очікують значного покращення ситуації.

 

З небезпечної зони евакуювали близько 450 осіб, нових евакуацій скоріш за все не знадобиться. Про нові збитки наразі не повідомляють. Напередодні зазначали, що в одному з сіл згоріли півдесятка будинків.

Громадські ініціативи вже організували збір коштів на підтримку постраждалих від пожежі сіл. Люди також підвозять воду, фрукти і продукти тривалого зберігання, щоб пригостити пожежників.

Як повідомлялося, поруч у східній Німеччині також евакуювали сотні людей через лісові пожежі.

 

Джнрело: Європейська правда. https://www.eurointegration.com.ua/news/2022/07/27/7143951/

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook