Кафедра статистики та економічного аналізу організували тренінг для студентів 1-го курсу здобувачів ОПП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» на базі бізнес-симулятора «MonsoonSIM»

16 червня 2022, 16:40
     З 7 червня 2022 р. кафедра статистики розпочинає серію тренінгів для студентів 1-го курсу здобувачів освітньо-професійної програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» на базі бізнес-симулятора «MonsoonSIM», створеного за кращими світовими традиціями шляхом практичного навчання та отримання досвіду в аудиторії.
   Зустріч було розпочато гарантом освітньої програми, завідувачем кафедри статистики та економічного аналізу проф. Лазаришиною І.Д., яка привітала студентів з унікальною можливістю отримати фахові компетентності завдяки сучасним методам навчання, унікальна  можливість використання яких з’явилася на кафедрі.
    Перше ознайомче заняття було проведене в онлайн режимі доцентом кафедри статистики та економічного аналізу Шишом А.М., який пройшов стажування у міжнародному фаховому тренінгу «MonsoonSIM Train The Trainer». Цей тренінг було проведено у лютому цього року Ебді Тамінсяхом (Abdy Taminsyah) – засновником і президентом MonsoonSIM, якому в ході заняття доц. А.М. Шиш висловив окрему подяку за надання можливості безкоштовного періоду користування платформою.

    Наразі дану платформу в освітньому процесі використовують 1677 викладачів з 246 університетів світу, що доводить її ефективність.
      Традиційні системи навчання забезпечують лише 30% знань, які формують досвід, необхідний для виконання поставлених задач під час працевлаштування. 70% знань формуються під час практичного застосовування раніше отриманих теоретичних знань. Наразі у студентів освітньо-професійної програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» є можливість ці 70% досвіду отримати під час своєї участі-гри на базі бізнес-симулятора «MonsoonSIM», що автоматично підвищує попит на таких фахівців на ринку праці.
   Вітчизняна система навчання переважно застосовує підходи, коли викладач забезпечує студентів презентаціями, книгами, інструкціями, пояснюючи матеріал в аудиторії. Проте практикою доведено, що більш ефективним способом отримання та закріплення знань є практичне навчання.

 

   MonsoonSIM - це хмарна програмна платформа для моделювання бізнес-процесів з ERP (Enterprise Resource Planning) та експериментального навчання, об’єднує бізнес-концепції та теорії, що охоплюють понад тринадцять взаємопов’язаних бізнес-процесів, в одну зручну платформу. Створені студентами команди будуть змагатися одна з одною. Для цього вони організовуватимуть свої власні підприємства, керуватимуть внутрішніми ресурсами, підвищуючи їх ефективність, закуповуватимуть сировину та готову продукцію, яку реалізовуватимуть на ринку в різних локаціях,  створюватимуть оптові склади та керуватимуть логістикою, формуватимуть конкуренцію на ринку та управлятимуть маркетинговою політикою тощо. 

 

Анатолій Шиш,
кафедри статистики та економічного аналізу
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook