Зустріч ректора із випускниками бакалаврату: обговорення новацій вступу та подальших перспектив навчання в магістратурі

25 травня 2022, 13:00
     Вже традиційно для весняного семестру організовуються зустрічі випускників-бакалаврів із ректором та представниками приймальної комісії, навчального відділу і спікерами-організаторами підготовчих курсів гуманітарно-педагогічного факультету щодо надання вичерпної інформації із питань вступу до магістратури.

     На зустріч, яка проходила у форматі вебінару Cisco Webex були запрошені студенти випускних курсів бакалаврату усіх форм навчання базового закладу університету та відокремлених структурних підрозділів.
     У вітальній промові ректор Станіслав Ніколаєнко закликав студентів бути творцями своєї долі, сміливо приймати особисті виклики сьогодні, щоб бути готовими до викликів та загроз глобального характеру завтра. Студентська пора та освітній простір з усіма як внутрішніми, так і зовнішніми чинниками власне й сприяє такому загартовуванню майбутніх фахівців, громадян, патріотів. І тут все залежить від доброї волі та рішучості кожного окремо та усього колективу разом знаходити шляхи вирішення проблеми швидкого відбудовування держави та відродження економіки. І в плані продовольчої безпеки саме спеціальності аграрної галузі є як ніколи затребуваними.

     Станіслав Миколайович навів 5 об’єктивних підстав для вступу до магістратури саме у 2022 році:

  1. Спрощена система вступу на більшість «технологічних» спеціальностей. Мінімальна планка вступних тестів на кон’юнктурні спеціальності.
  2. Розмір державного замовлення на рівні 2021 року. Спрощений вступ на контракт.
  3. Замороження цін на контракт в 2022 році.
  4. Наявність «броні» на період навчання.
  5. Кращий університет України, science of life - наук про життя.

 

     Із Правилами прийому на 2022 рік і особливостями вступної кампанії ознайомив присутніх відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський, а також надав поради стосовно вступу та відповіді на слушні запитання студентів у чаті вебінару.

     Заклик здійснити вірний вибір та брати активну участь у студентському освітньому, культурному і спортивному житті та дозвіллі студенти отримали від своєї колеги – Когут Марини, голови студорганізації НУБіП України. Яка поділилась правилом розподілу студентського часу за правилом 24 годин – 8 годин (плідна робота) + 8 годин (цікаве дозвілля/спорт/культурний, особистісний розвиток) + 8 годин (сон/якісне відновлення). Отож, самоорганізація і тайм-менеджмент запорука успіху студента.

 

     Учасники отримали також поради до написання мотиваційного листа, а саме за якою структурою і в якому стилі його потрібно готувати від завідувача кафедри соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Ірина Сопівник.

     В свою чергу, Ірина Матвієнко, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації презентувала рекомендації навчально-методичного характеру з підготовки написання магістерського тесту навчальної компетентності (МТНК) для 9 кон’юнктурних спеціальностей: Економіка, Журналістика, Облік і оподаткування, Фінанси, банківська справа і страхування, Менеджмент, Маркетинг, Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, Публічне управління та адміністрування та Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії. МТНК складатиметься із двох блоків: вербально-комунікативного компоненту та логічно-аналітичного компоненту.

     Олена Колеснікова, заступник начальника навчального відділу поінформувала учасників про освітньо-професійні та освітньо-наукові програми підготовки магістрів, про перспективи та переваги навчання в НУБіП України, акцентував увагу студентів на важливості і необхідності здобуття освітнього ступеня «Магістр» як завершення етапу повної вищої освіти, та набуття необхідних компетентностей для успішного виконання завдань інноваційного характеру, кар’єрного зростання та матеріального благополуччя.

     Виступаючі надали вичерпні відповіді на запитання випускників стосовно наявності державного замовлення, термінів та складу вступних випробувань, максимальної кількості заяв на вступ, вартості контракту та можливості поєднання навчання тощо.

     Підсумовуючи зібрання, ректор звернувся до студентів із побажанням самоорганізуватись, на повну використати свій потенціал та надані університетським колективом можливості.

Бажаємо успішного складання атестаційних екзаменів та радо чекаємо у магістратурі!
Миру, успіхів та перемоги!

Олена Колеснікова,
заступник начальника
навчального відділу з магістерських програм

Із презентаціями доповідачів можна ознайомитись за посиланням:
Правила прийому при вступі до магістратури у 2022 році
Напрямки діяльності студентської організації університету
Вимоги до написання мотиваційного листа
Освітньо-професійні та освітньо-наукові програми підготовки магістрів в НУБіП України
Підготовку до написання магістерського тесту навчальної компетентності

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook