Ніколи знову: День пам’яті та примирення…

31 травня 2022 року

        У травні місяці весь цивілізований світ відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В цей надскладний воєнний час для нашої держави вираз «Ніколи знову» сприймається по-особливому. 11 травня студенти магістри 1 курсу 2 групи факультету тваринництва та водних біоресурсів провели кураторську годину, присвячену цій трагічній даті.

 

       У ці дні в Україні відзначають подвиг і внесок українського народу в перемогу Антигітлерівської коаліції, увічнюють пам’ять загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій і злочинів проти людяності. Переосмислення подій Другої світової війни змінює акценти її сприйняття. Нині наголос робиться на людському вимірі, а не на геополітиці чи військовій стратегії і тактиці.

      «Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися», – так коментує Український інститут національної пам'яті концепцію, що стоїть за словами "Ніколи знову". Науковці підкреслюють, що жодна країна не має монополії на перемогу над нацизмом. Тим більше, неприпустимо використовувати її для виправдання агресивної політики в сучасних реаліях, як це нині робить Росія. Історія нас учить, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом і відчуваємо, що справедливість на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні.

       Під час зустрічі куратор О. Дегтяренко вкотре наголосила, що зараз найважливішим є особиста безпеку під час воєнного стану. Піднімалися також питання щодо відвідування студентами онлайн-занятть та навчання шляхом особистого зв'язку з викладачами.

        Наприкінці зустрічі Олена Володимирівна побажала всім мирного неба і Перемоги нашій Україні!

Катерина Звержинська,
староста 2 групи магістрів 1 р.н.,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»,
Олена Дегтяренко,
куратор групи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook