Засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна вірусологія»

29 травня 2022, 9:00
ФВМ НУБіП України

   На кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології працює студентський науковий гурток «Ветеринарна вірусологія». На даний час у студентському науковому гуртку працює 15 студентів факультету ветеринарної медицини.

   25 травня 2022 р на платформі Zoom відбулося засідання гуртка, під час якого обговорили нову проблему, яка в Європі набирає актуальних обертів – це мавпяча віспа. Керівник гуртка Радзиховський М.Л. надав вичерпну інформацію щодо розповсюдження нового захворювання у країнах ЄС, також провели епізоотологічний аналіз можливих шляхів міграції збудника до нашої країни і ймовірні ризики. Окремо приділили увагу питанням клінічних особливостей даної хвороби та розробленим схемам лікувально профілактичної роботи. Слід відмітити значну активність і цікавість студентів, адже обговорення теми проходило у вигляді жвавої дискусії, під час якої керівник гуртка надав змістовні роз’яснення.

   Напередодні 80-річного ювілею видатного вченого, лауреата Нобелівської премії (за видатне відкриття пріонів – нового біологічного джерела інфекції, і за пояснення основних принципів їх дії.) Стенлі Прузінера, розглянули доповідь Митропана Евгенія на тему: «Пріони і пріонні інфекції людей і тварин». Доповідь Євгенія надзвичайно зацікавила гуртківців, що мало супровід у значній кількості запитань, на які доповідач надав вичерпні відповіді.

   На засіданні визначились з напрямком роботи гуртка на червень, встановили пріоритетні теми для виконання наукових доповідей, які будуть заслухані на майбутніх засіданнях гуртка, а кращі відповідно будуть винесені на студентські конференції.

   Гурток проводив доктор ветеринарних наук, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Радзиховський Микола Леонідович. Присутніх було 12 студентів другого та третього курсу факультету ветеринарної медицини ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина».

 Завідувач кафедри епізоотології,
мікробіології і вірусології, Володимир Мельник
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook