На факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулася 76 науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів

20 травня 2022 року
     Упродовж 18-19 травня 2022 року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів понад 110 бажаючих прийняли участь у 76науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми».
     Так, наукові доповіді представили як представники родини НУБіП України так і зовнішні учасники, а саме наковці Інституту радіаційних проблем Національної академії наук Азербайджану, Херсонський державний аграрно-економічний університет, Одеський національний технологічний університет та інші учасники.
     Відкрив конференцію проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, а вітальну промову учасникам заходу проголосив декан факультету та водних біоресурсів Руслан Кононенко, традиційно модератором став директор науково-дослідного інституту технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко, організаційне забезпечення було покладено на раду молодих вчених факультету.
     Після цього свої наукові доповіді представили студенти, аспіранти та науково-педагогічні працівники. Поруч із традиційними науковими спрямуваннями вчених, новими напрямками роботи стало вивчення ними проблем впливу війни на екологічні системи, технологію виробництва продукції тваринництва і рибництва, а також її переробку та зберігання. Так, доцент Олена Дегтяренко у своїй доповіді «Сучасний видовий склад молюсків водойм національного природнього парку «Залісся» зазначила про вимушене призупинення фізичного проведення досліджень на даній території через факт замінювання території. Такий стан справ змушує сучасну науку знаходити вирішення питань наукової, дослідної та виробничої роботи в умовах багатофакторних об’єктивних небезпек, адже це є одним із ключів продовольчої безпеки країни та світу.
     Наукові доповіді були представлені за різними напрямами досліджень, а саме довкілля та екологічні проблеми, аквакультура, гідробіологія та іхтіологія, генетика, розведення та біотехнологія тварин, годівля тварин та технологія кормів, технології виробництва продукції тваринництва, інноваційні технології переробки продовольчої сировини, якості і безпеки продукції АПК як на українській, так і на англійських мовах.
     Жвавими та цікавими стали дискусії з приводу представлених матеріалів досліджень, а визначення кращих доповідей студентів проводили члени наукового комітету конференції. Таким чином, перше місце посіли студенти Сергій Коробко з доповіддю «Фактори середовища та екологічна валентність» та Ілля Здовбель з темою виступу «Аssessment of welfare of pigs for fattening», друге місце отримали студенти Сніжанна Жигайло та Карина Кермач, а третє місце зайняли Сергій Любченко та Олександр Наталич.
     Цікавою та інформативною стала цьогорічна науково-практична конференція і віримо що у наступному році вона відбудеться в очному форматі під мирним небом Голосієва за участю ще більшої кількості внутрішніх учасників та гостей Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 
Наталія Грищенко,
голова ради молодих вчених факультету

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook