Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження

Науково-інноваційна діяльність

Наукова концепція інституту тісно пов’язані з розвитком і світовими тенденціями у галузях освіти і науки, енергетики, автоматики, формуванням сфери нових знань, низкою загальнодержавних проблем макроекономічного характеру.

ОСНОВНІ НАПРЯМИ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:

  • створення нових енерго-інформаційних систем для управління енергетичними і високотехнологічними виробничими комплексами;
  • формування концепції Smart Grid у електроенергетичній галузі;
  • впровадження нової моделі енергетичного ринку в Україні;
  • формування ринку послуг, технологій та обладнання у сфері енергоефективності;
  • стала регіональна енергетика на основі інтелектуальних технологій протидії зміни клімату;
  • інтелектуалізація управління різноманітними технологічними процесами;
  • новітні енергозберігаючі та ресурсозберігаючі технології в АПК.

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України став майданчиком для системного поширення кращих практик, розвитку енергосвідомості на реальних прикладах енергоощадності та підвищення енергоефективності.


Круглий стіл «Енергоефективність та енергозбереження – пріоритетний напрям розвитку суспільства».2019 р. Вступне слово ректора Станіслава Ніколаєнко. Модератор професор Микола Заблодський


У заході взяли участь відомі фахівці і представники провідних фірм України


Виступ професора Кельнського технічного університету (Німеччина) Івана Шевчука.


Липень 2021 р. З ініціативи НУБіП України, Українського союзу промисловців і підприємців, за підтримки Держенергоефективності України відбувся круглий стіл «Енергоефективність у промисловості в контексті сталого розвитку».

Системні положення щодо теми круглого столу висловив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах


Пленарне засідання модерував професор Віктор Каплун, директор навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

 

 

 СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА РОБОТА

Науково-дослідна робота студентів в ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження здійснюється через комплекс заходів наукового, методичного та організаційного характеру. Для виконання цих заходів на кафедрах інституту функціонує 24 студентських наукових гуртка з різних напрямів. Щорічно студенти достойно захищають честь нашого університету на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.



Студенти магістратури під час дистанційного моніторингу сонячної радіації на ПрАТ «Комбінат «Тепличний»

Студенти магістратури при проведенні досліджень впливу магнітного поля на властивості насіння рослин

Студентка магістратури Анастасія Болбот - І місце з науковою роботою «Мобільний робот моніторингу фітостану в сучасних спорудах закритого ґрунту» (науковий керівник - професор Віталій Лисенко)

Студент магістратури Андрій Буков - ІІІ місце з науковою роботою «Гібридна система керування мікрокліматом у теплицях» (науковий керівник - доцентка Алла Дудник).

Студент Остап Куліш- ІІ місце з науковою роботою «Дослідження ефективності вирощуваня біомаси та впливу електромагнітного випромінювання на ростові процеси» (науковий керівник – професорка Лариса Никифорова).

Студенти магістратури Марія Хом’як і Назарій Солоний - ІІ місце з науковою роботою «Мультифізичне поле ротора суміщеного асинхронного двигуна як умова забезпечення режимів технологічного процесу» (науковий керівник – професор Микола Заблодський)
 

 АСПІРАНТУРА-ДОКТОРНАТУРА

Підготовка фахівців phD доктор філософії здійснюється за освітньо-науковою програмою «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» підготовки зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та освітньо-науковою програмою «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» підготовки фахівців phD доктор філософії зі спеціальності 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології»

Робоча зустріч аспірантів з директором інституту


Аспіранти проводять наукові дослідження на ПрАТ «Комбінат «Тепличний»


Розгляд дисертаційних робіт на засіданні семінару “Електротехнології та електрообладнання в системі біоресурсів і природокористування", що діє під егідою наукової ради інституту електродинаміки НАН України.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook