День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2022 року

15 лютого 2022 року в коледжі відбувся мітинг - реквієм до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пам'ятну дату було встановлено 17 років тому згідно з Указом (№180/2004 від 11 лютого 2004 року) Президента України, і вона є щорічною. Саме цю дату обрали невипадково. Цього дня відзначали річницю завершення виведення радянських військ з Афганістану.

Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах у часи СРСР та незалежної України.

Від самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших збройних конфліктів добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу. Не оминули ці сумні події сучасної історії і колектив нашого коледжу.

У літописі нашого навчального закладу особливі сторінки належать памʼяті загиблого в Афганістані випускника коледжу, посмертно нагородженого орденом Червоної зірки - Сергія Лантушенка та новітнім героям України, серед яких і співробітник коледжу Ільґар Багіров (позивний «Балу»), який віддав своє життя на сході держави і посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Вони назавжди залишаються зразком хоробрості та відваги, еталоном патріотизму та мужності для сьогоднішнього молодого покоління студентів і співробітників ВCП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України».

У мітингу - реквіємі взяли участь сестра Сергія Лантушенка Мар’яна Кулаєва, ветерани праці, викладачі, студенти та співробітники коледжу, вчителі ІАЛ НУБіП України.

Зі словами памʼяті до студентів і всіх присутніх звернулися: директорка коледжу Наталія Ільченко, сестра Сергія Лантушенка Мар’яна Кулаєва, медична сестра Ніна Запорожець. Викладач Микола Поцелуйко зачитав власний вірш, присвячений Сергію Лантушенку.

Присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання і поклали квіти до барельєфа Сергія Лантушенка і меморіальної дошки Ільґару Багірову.

Історія нашого народу надає нам героїчні приклади виконання воїнами військового обовʼязку та беззавітного служіння своїй Батьківщині. Священною є пам'ять про героїзм українських хлопців при виконанні інтернаціонального обов'язку, їх готовність віддати за мир в Україні найдорожче - своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих, схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою.

Низький уклін батькам і матерям, які виховали синів – героїв!

Уклін – живим, полеглим - слава!

Андрій Сиротенко,

заступник директора з виховної роботи


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook