Відбулася зустріч керівництва ДСНС із представниками ХАЛО ТРАСТ щодо участі організації у процесі розмінування території України

21 квітня 2022 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 З початку війни співпраця міжнародних організацій та ДСНС вийшла на новий якісний рівень. Адже виклики, з якими мають справу українські рятувальники в умовах збройної агресії з боку російської федерації, диктують нові правила у питанні ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Відтак, 20 квітня в головному офісі Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві відбулася зустріч керівництва Служби із представниками ХАЛО ТРАСТ щодо участі організації у процесі розмінування території України.

На початку зустрічі Голова ДСНС Сергій Крук поінформував присутніх про заходи, які вживаються піротехнічними підрозділами Служби на забруднених вибухонебезпечними предметами територіях. Він повідомив, що з початку війни вже проведено обстеження 12 тис. га території та 957 об’єктів, де виявлено та знешкод жено понад 70 тисяч ВНП. При цьому, за попередніми розрахунками, загальна площа територій, які підлягають обстеженню для встановлення небезпечних ділянок може сягнути 300 тисяч кв.км.

Окремо було акцентовано увагу не посиленні співпраці піротехніків України та представників ХАЛО ТРАСТ, яка бере свій початок з 2014 року. Тоді, завдяки консолідації зусиль українських фахівців та міжнародної організації, вдалося повернути у безпечне користування значні площі забруднених територій, а також підвищити обізнаність громадян у питанні мінної небезпеки. Спільні заходи, тренінги та допомога в технічному оснащенні піротехнічних підрозділів дає можливість адекватно реагувати на виклики сьогодення.

Керівництво ДСНС висловило вдячність у наданій допомозі і висловило упевненість у тому, що посилення взаємодії сьогодні дасть можливість вже завтра відчутно зменшити ризики для цивільного населення в умовах геноциду, влаштованого російською владою на території України.

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/vidbulasya-zustric-kerivnictva-dsns-iz-predstavnikami-xalo-trast-shhodo-ucasti-organizaciyi-u-procesi-rozminuvannya-teritoriyi-ukrayini

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook