Стан справ та хід весняно-польових робіт в НДГ НУБіП України під постійним контролем ректорату

12 квітня 2022 року
     Хід весняно-польових робіт знаходиться під постійним контролем ректорату. От і сьогодні ректор університету Станіслав Ніколаєнко, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк та начальник відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський побували в навчально-дослідних господарствах університету.

     Під час поїздки вони разом з директорами та головними агрономами навчально-дослідних господарств обстежили поля, визначили стан посівів озимих культур та стан підготовки до посіву пізніх зернових та технічних культур, побували на фермах.
     Так, станом на 12.04.2022 року у «Великоснітинському НДГ ім. О.В. Музиченка» повністю виконане підживлення озимої пшениці на площі 600 га та багаторічних трав на площі 101 га, після внесення добрив площі озимини повністю забороновані ротаційною бороною. Під посів пізніх зернових технічних культур закрита волога на всіх запланованих площах, 1700 га. Вже посіяно 26 га ярого ячменю та 32 га вівса. Холодна погода внесла свої корективи до посіву соняшнику. Посівна трохи відтягнулась, але господарство повністю готове. Підготовлено насіння, добрива, засоби захисту, техніка, пальне. А отже, за настанням сприятливих умов посівна розпочнеться повним ходом. Відвідали члени ректорату і молочно-товарну ферму господарства. Зараз у господарстві 200 дійних корів, щоденно отримується до 3 тис кг молока, яке реалізується на переробне підприємство.

 

    Разом з директором «Агрономічної дослідної станції» Юрієм Росамахою та головним агрономом Олександром Олефіренком члени ректорату об’їхали поля та ознайомились із станом справ у «Агрономічній дослідній станції». Стоном на сьогодні завершено друге підживлення озимої пшениці на всій площі, 284 га. Завершується закриття внесених добрив штригельною та ротаційною боронами. На всіх запланованих під посів ярих культур площах, 573 га, повністю завершено закриття вологи. Підготовлені всі необхідні ресурси для початку посіву соняшника та інших культур. На ННВП «Дослідне поле» спільно з науковцями НУБіП уже посіяно 8 га ячменю, 1,5 га гороху, 1 га гірчиці, біля 5 га люцерни та колекція ярих зернових культур.

    Підводячи підсумки, Станіслав Ніколаєнко відзначив задовільний стан проведення весняно-польових робіт в НДГ, звернув увагу на необхідність усунення деяких організаційних недоліків, особливо підкреслив необхідність максимально дотримуватись технологій вирощування і контролю якості виконання робіт з боку керівництва господарств та головних спеціалістів, оптимізації та контролю використання ресурсів, адже тільки це зможе забезпечити стабільність результатів роботи НДГ в умовах воєнного часу.

Ірина Артемчук,
провідний фахівець відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook