Студенти-міжнародники продовжують навчання в складних реаліях сьогодення

7 квітня 2022 року
 У складні часи для України в умовах воєнного стану активно проходять онлайн-зустрічі групи 18003б спеціальності «Міжнародні відносини» Національного університету біоресурсів і природокористування України. У дистанційному режимі куратор розпочала захід з найважливіших питань: з’ясування інформації про місцезнаходження студентів, які не виходять на зв’язок; відвідуваність занять, проведення проміжної атестації; особливості нарахування студентам додаткових балів за нові форми роботи в умовах воєнного стану тощо.

   Не можливо оминути на зустрічі і таке питання, як психологічний стан студентів в умовах війни на нашій території. Не всі студенти мають бажання ділитися своїми почуттями та емоціями але є і такі, які залюбки діляться своїми відчуттями. Студенти описують так свій стан: «В перші тижні війни було дуже важко емоційно. Спочатку було неприйняття всього, що відбувалося, потім була тривога, страх, паніка та сльози. Було боляче читати новини, як руйнують нашу Україну, а ще гірше чути ті вибухи, хоч і далеко. Не хочеться нічого робити, в душі немов пустота якась. Хочеться додому та спокійного буденного життя. Зараз ми намагаємось тримати себе в руках, бути на позитиві. Заспокоюють себе тим і дякують за це Богу, що в порівнянні з іншими, в нас все добре, тому не треба журитися. Відволікаємося буденними справами та дехто читає менше новин».

     

   Інші студенти також діляться своїм психологічним станом і наголошують, що «Війна це жах, страх, сльози, руйнація. Життя українців це постійна боротьба за незалежність. Ми відмовлялися вірити в слова, що розпочалась війна на всій території України. На початку війни у моєї родини та в мене були трохи панічні атаки але згодом минули. Зараз настрій бойовий. Щодо навчання, то в таких умовах трохи незвичне але все ж треба навчатися, зараз така нова реальність. Війна незабаром закінчиться, люди повернуться додому та відсвяткують день перемоги!»
Ми всі з нетерпінням чекаємо сповіщення про перемогу!
   Як наголосила на засіданні кураторів декан Інна Миколаївна«З вірою в ЗСУ разом до перемоги!»

 

 Знов’як Дар ’я, Потрійний Данило,
студенти спеціальності міжнародні відносини
Юлія Сєкунова,
куратор групи МВ 18003б,
доцент кафедри міжнародні відносини і суспільні науки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook