ЖИТТЯ РОЗДІЛИЛОСЯ НА «ДО» ТА «ПІСЛЯ»

5 квітня 2022 року
НУБіП України

Чергова розповідь
з челенджу від студентів факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
"НІ ВІЙНІ!" 

   Мене звати Саша. Я студентка другого курсу факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК. Я народилася та живу у Оболонському районі міста Києва.

   Рано вранці 24 лютого мене розбудив телефонний дзвінок із новиною про початок війни… Хоч був введений військовий стан в країні, але я до останнього не вірила, що у наш час може початися війна.
   Моє життя розділилося на «ДО» та «ПІСЛЯ». Тільки ще вчора, 23 лютого, прогулювалась мирними світлими вулицями, наповненими посмішками, вечеряла в кафе в спокійній обстановці, не знаючи, що зранку прокинусь і моє життя повністю зміниться. Кожен мій день, з першого дня обстрілів моєї країни, я проводила у новинах, і вдень і вночі була одягнута та готова бігти з дому якщо щось. Час від часу мене накривали паніка та тривога. Але через тиждень-два я почала відволікатись трохи від новин за допомогою фільмів. День за днем швидко минали. Вибухи за вікном лунали рідше та тихіше. Я вже почала думати, що ось, скоро кінець. Аж потім почались руйнування будинків і в моєму місті та в моєму районі…

   Ми з родиною до останнього не хотіли залишати домівку, але коли поряд розбомбили житловий будинок, це був вирішальний момент. Ми прийняли запрошення родичів, які чекали на нас з першого дня, і поїхали на Західну Україну. Будинок знаходиться в Карпатах, навкруги тиша, ліси, річки, чисте повітря, і за мирного часу можна було б насолоджуватися природою, але ні серце, ні очі цього зараз не помічають. Їхавши машиною я бачила багато блок-постів, військових з автоматами та безліч людей, які також їдуть, рятують своє життя. Кожного дня з ранку до вечора слідкуючи за новинами з різних офіційних джерел, спілкуюся з друзями, які залишилися у Києві і все всередині розривається від їх розповідей.
   Моя хрещена мати втратила роботу, але не впала духом і почала допомагати в гуманітарному штабі: розбирати, фасувати і відправляти допомогу, яка надходить з європейських країн. У такий спосіб вона вносить часку своєї допомоги у війні з агресором.

   Моя найліпша подруга майже кожну ніч ночувала у бомбосховищі у своєму будинку. Їй було дуже лячно, коли снаряд потрапив біля її будинку, і повилітали всі вікна, що аж страшно було повертатися з підвалу. (На фото її мама на фоні знищеної будівлі біля їхнього дому).

   У перші дні війни багато людей не знали що робити, були збентежені та розгублені. Кожен кидався в різні сторони, деякі кидали своїх домашніх тварин напризволяще прямо на вулиці або зачиненими вдома.

 

   Зараз, знаходячись у сотнях кілометрів від дому, я мрію більш за все повернутися додому, щоб війна закінчилась, щоб припинились страждання мирного населення, ні в чому не винних людей і дітей, щоб припинилося руйнування домівок, щоб кожен українець мав куди повернутися після перемоги. Не треба повністю занурюватися в політику в моєму випадку, щоб зрозуміти цілковитий абсурд цієї війни. Ми захищаємо свою землю, свободу, родини і маємо на це повне право. Але як донести цю правду до непроханих гостей, як пояснити, що їх тут не чекають і привести до здорового глузду не зрозуміло. Ми наче і брати, але дуже-дуже різні, що й не хочеться такої рідні.
   Та я вірю у справедливість і Нашу перемогу, бо інакше і бути не може ! І знаю, що дуже скоро повернуся до рідної домівки, побачу всіх рідних і друзів живими, неушкодженими та дуже міцно їх обійму. Я вірю, що після Нашої перемоги, весь світ буде знати, що українці – це сильний народ! І ніхто більш за кордоном не буде плутати українців з росіянами!

Все буде Україна!
Віримо ВСУ та тримаймося!
Мирного неба над головою!
Слава Україні!

Калюжна Олександра
студентка факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook