Освітній процес у відокремлених структурних підрозділах у складних умовах воєнного часу продовжено!

17 березня 2022 року

У складних умовах воєнного часу з 14 березня 2022 року  продовжено навчання у всіх відокремлених структурних підрозділах університету. Найскладніша ситуація з початком нового семестру  звичайно у підрозділах, які знаходяться на територіях, де ведуться  активні бойові дії – Немішаївському та Ірпінському фахових коледжах, адже протягом двадцяти днів війни  ці  заклади освіти повністю ізольовані від цивілізації внаслідок збройної агресії росії. Крім того, у Немішаївському фаховому коледжі ворогом повністю зруйнована інфраструктура, знищена та викрадена комп’ютерна техніка.

Тим не менше на виконання наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. № 156 в усіх підрозділах університету продовжилося проведення навчальних занять у дистанційному та змішаному форматах за розкладом другого семестру для студентів денної та заочної форм навчання усіх курсів. Активно до навчання у дистанційному форматі приступили студенти із західних регіонів нашої країни – зокрема Бережанського агротехнічного інституту, Бережанського фахового коледжу, Заліщицького фахового коледжу, Мукачівського фахового коледжу. Складна ситуація у прифронтових закладах, зокрема у Бобровицькому та Ніжинському фахових коледжах. Але не зважаючи на тяжкі умови явка студентів сягає 80%.

Колективами коледжів та інститутів створено індивідуальні умови для навчання кожного студента, адже в реальних умовах війни не кожен має доступ до мережі Іnternet а також до освітніх порталів закладів. Особлива увага приділяється студентам, які зі зброєю в руках прийняли рішення захищати Батьківщину! Їм надано можливість навчання за індивідуальним графіком, а також спрощена процедура підсумкової атестації.

Загалом до навчання у дистанційному форматі повернулись понад 8000 студентів  структурних підрозділів університету – фахових коледжів та інститутів. Також розпочато освітній процес у двох міжкафедральних лабораторіях – Шацькій та Лубенській.  Викладацький склад коледжів та інститутів намагається активно адаптуватись до складних умов воєнного часу, знаходить нові форми та методи проведення дистанційних занять, активно використовують сучасні інтерактивні методи проведення занять. Особлива увага приділяється самостійній роботі студентів. Разом до перемоги!

Олександр Санченко,
начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП,
дистанційної освіти та заочного навчання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook