СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ ТА ЄДНОСТІ УКРАЇНИ

23 січня 2022 року

 

122 січня студенти та викладачі ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» взяли участь в організації «живого ланцюга» та урочистостей з нагоди Дня Соборності України, спільно з Бережанської міською радою та жителями нашого рідного містечка.

234567

22 січня 1919 року назавжди увійде в історію України як одна із дат державотворчого процесу нашої історії, а саме об`єднання тодішньої Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки в єдину, соборну незалежну державу – Україну. Ця подія стала справжнім символом нашого відродження, бо розбиті світовою війною, на зламі двох імперій, оточені окупантами та ненависниками, заплутані у внутрішніх політичних непорозуміннях, наші предки змогли здійснити мрію і заповіт сотень поколінь нашої нації, яка століттями потерпала від окупаційних угнітань.

Навіть стративши свою державу в ті страшні революційні роки, ми під тиском радянської машини репресій мине забували ту славетну подію. На старті розпаду «тюрми народів СРСР» у 1989 році започатковано чудову традицію вшанування Дня Соборності України живим ланцюгом, де за взявшись за руки з`єднувались жителі західної та наддніпрянської України, символізуючинашу нероздільність ні кордонами, ні окупантами. А в незалежній Україні день 22 січня внесено як офіційне державне свято, та зокрема національний і духовних тріумф.

Сьогодні ми вельми раді відзначати в найкращих традиціях цю славетну дату, та пишаємось тим, що живемо єдиним нероздільним народом. Це свято об`єднує усіх громадян, навіть з різними політичними поглядами, віросповіданнями, адже наша нація може бути багатогранною, в на є різноманіття, але ми не маємо розбіжностей.

Нехай шана єдність та соборність стануть рецептом та чинником нашої перемоги, будівництва кращого майбутнього процвітаючої успішної України, а в наших долонях передається добро, тепло та любов до кожного, усіх нас, на славу нашої святої Батьківщини.

Віталій СКАСКІВ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook