На економічному та землевпорядному факультетах розпочалася акредитаційна експертиза освітньо-наукових програм «Економіка підприємств та галузей національного господарства» та «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища»

22 грудня 2021, 9:00
     З 21 грудня 2021 року на економічному та землевпорядному факультетах НУБіП України відповідно до наказу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти від 09 грудня 2021 року № 1991-Е розпочала роботу у віддаленому (дистанційному) режимі експертна група з проведення акредитаційної експертизи за спеціальністю «051 Економіка» за третім рівнем вищої освіти освітніх програм «Економіка підприємств та галузей національного господарства» та «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища».

    Робота експертної групи проходить відповідно до затвердженої програми візиту (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/programa_vizitu_36902.pdf, https://nubip.edu.ua/sites/default/files/programa_vizitu_36958.pdf), під чітким керівництвом голови експертної групи – завідувача кафедри економіки підприємства і підприємництва Хмельницького національного університету, проф. Валентини Лук’янової. У складі експертної групи працюють професор кафедри екології Національного університету «Києво-Могилянська академія», проф. Євген Хлобистов, доцент кафедри економіки і підприємництва Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, доц. Інна Шевченко і здобувач вищої освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка Вікторія Куліш.

     Перший день роботи виявився надзвичайно продуктивним. Зокрема, на зустрічі експертної групи з керівництвом університету ректор НУБіП України акад. Станіслав Ніколаєнко наголосив, що нині головна місія університету полягає у створенні, систематизації, збереженні та поширенні сучасних наукових знань для покращення якості життя людей, підготовки фахівців європейського і світового рівня інтелектуального та особистісного розвитку. Станіслав Миколайович підкреслив, що сьогодні свою місію університет реалізує через основні напрями розвитку, до яких належать суспільно-виховна, міжнародна, науково-дослідницька, інноваційна діяльність тощо. Ці напрями ставлять за мету вибудувати нову багатовекторну стратегію розвитку за напрямами життєдіяльності та забезпечити дієві механізми реалізації.

   Також ректор коротко охарактеризував структурні підрозділи в яких реалізуються зазначені освітні програми, зупинився й на наукових школах, випускниках, наукових кадрах та інших здобутках.
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку акад. Сергій Кваша зазначив, що засадничим принципом наукової підготовки в НУБіП України є стимулювання самостійної дослідницької діяльності, підтримка фахової активності та прагнення до нових знань, відкритості, комунікації і взаємодії в рамках міжнародної академічної спільноти. Особливістю освітньо-наукового процесу є формування індивідуальних освітніх траєкторій для кожного зі здобувачів з урахуванням їхніх наукових зацікавлень, реалізація концепції «Досліджуючи – навчаємось!».

     Вичерпні відповіді на запитання експертної групи щодо фінансового забезпечення університету, системи стимулювання і нагород науково-педагогічних працівників та здобувачів надав проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку проф. Вадим Ткачук.
     Відповіді на запитання експертів проф. Євгена Хлобистова, доц. Ірини Шевченко та Вікторії Куліш, що стосувалися освітньої та наукової складової освітньо-наукових програм надавали завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко, декани факультетів проф. Тарас Євсюков і проф. Анатолій Діброва, а також гаранти освітньо-наукових програм проф. Вікторія Байдала і проф. Андрій Мартин.
     Потому експертна група мала зустрічі із здобувачами освітньо-наукового рівня вищої освіти освітньо-наукових програм «Економіка підприємств та галузей національного господарства» та «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища», представниками органів студентського самоврядування, науково-педагогічним персоналом. У зустрічі з роботодавцями та іншими стейкхолдерами взяли участь заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький, заступник директора Інституту землекористування НААН України акад. Шаміль Ібатуллін, директор Інституту агроекології і природокористування НААН України проф. Оксана Дребот, начальник Управління стратегії і економічного розвитку Державного агентства лісових ресурсів України проф. Ігор Лицур, випускники освітньо-наукових програм та інші стейкхолдери.

    Загалом першого дня роботи експертної групи відбулося сім робочих зустрічей. Експертна група продовжить свою роботу в НУБіП України 22 і 23 грудня 2021 року.

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook